Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Qatarese ambulancedienst in opspraak

Ambulance hindert Marco Mathis tijdens tijdrit (beloften).

De organisatie van de wereldkampioenschappen wielrennen krijgt het flink te verduren na de ploegentijdritten van zondag. Met name de vrouwen die in teamverband tegen de klok raceten werd het zondag te heet in Qatar. Achteraf was er gemopper over de ambulances. Of beter gezegd: het gebrek daaraan. Sommige rensters die bevangen raakten door de hitte moesten een half uur wachten op assistentie.

“Als je een beetje verstand hebt van sport, dan weet je dat hier tien ambulances moeten staan. Ik weet niet wat de UCI hier doet, maar die hebben hier echt niet over nagedacht. Het slaat gewoon nergens op hier. Het hotel is geweldig, daar ligt het niet aan, maar de hitte is gewoon niet te doen. Zeker met een tijdrit niet. Je hebt een dichte helm, je kunt je shirt niet opendoen en het is moeilijk drinken. Het is gewoon verschrikkelijk”, mopperde Roxane Knetemann, die haar ploeggenote Anouska Koster, bevangen door de hitte, zag vallen.

Of ze in Qatar soms geen ambulances hebben? Die zijn er wel degelijk! Alleen rijden ze niet op de plaats waar ze zouden moeten rijden. Marco Mathis die vanochtend als tweede van start ging bij de tijdrit (beloften, mannen)  kreeg er in zijn proef eentje op zijn pad. Op een rotonde in de Qatarese straten kwam de ziekenwagen zelfs akelig dichtbij en hinderde het voertuig de Duitser. Opnieuw maakt de organisatie geen goede sier.