Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Primeur in cross: Van Aert en Van der Poel verplaatsen zich per heli

Crosstoppers reizen door de lucht van Boom naar Valkenburg.

Is cyclocross met blubber, zand en modder een typische volkssport? Dan heeft u het (een beetje) mis. De cross krijgt komend weekend een ‘glamour-tintje’ voor Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Zaterdag rijden de twee in Boom en een dag later komen ze in actie op de Cauberg in het Nederlandse Valkenburg. Om snel van de ene naar de andere spot te gaan, nemen de twee als grote sterren de helikopter in plaats van een camper of auto.

Het zijn deze weken drukke tijden voor de crossers. Om het ongemak van verplaatsingen te beperken, nemen de twee jonge smaakmakers de helikopter. Na de tweede editie van de Niels Albert CX staat er in De Schorre een machine klaar voor een vliegreis van 140 kilometer naar Nederlands Limburg. Het is voor zover bekend een primeur voor de cyclocross. Nimmer verplaatsten veldrijders zich tussen de crosswedstrijden op deze manier. In de Eneco Tour van dit jaar zagen we al wel dat wereldkampioen Peter Sagan na het EK in Frankrijk een privéjet nam om tijdig aan de start in Friesland te kunnen staan.  

Het idee om Van Aert en Van der Poel per helikopter te vervoeren is afkomstig van Koen Monu, de organisator van het evenement in Boom. “Om de voorbereiding van het duo op de Wereldbekercross van zondag zo optimaal mogelijk te laten verlopen pakken de organisatoren van de Niels Albert Cyclocross uit met een unieke stunt. Om halfzes worden Wout van Aert en het broederpaar Mathieu en David van der Poel op het provinciaal domein opgepikt door een helikopter”, staat in een persmededeling. Ook leuk: “Piloot Thomas Lefevere, zoon van Etixx-Quick.Stepmanager Patrick, levert het trio vervolgens keurig af op de top van de Cauberg in Valkenburg.” (foto: Instagram Wout van Aert)

Gerelateerde artikels