Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Precies 24 uur racen op een tandem. Wie springt achterop?

De fietsers Michel van den Burg en Dennis Smits staan voor een bijzondere uitdaging. Tijdens het 24 uur durende wielervenement Cycling Zandvoort (16/ 17 juni) rijden zij met een racetandem. Elk uur nemen zij iemand achterop die te maken kreeg met kanker. Zo willen de heren geld inzamelen voor het goede doel.

Het idee van de tandemfietsen ontstond na hun eerdere deelname aan Cycling Zandvoort, waar de organisatie Fight Cancer aan verbonden is. Dennis en Michel wilden meer betekenis geven aan die 24 uur in het zadel. “We willen laten zien dat er mensen zijn om je een stapje verder te brengen. En dat er mensen zijn die begrip hebben voor het chagrijn, leed, vermoeidheid en pijn in zo’n herstellend lijf”, aldus Michel.

De fietservaren mannen volbrengen de 24-uursrace in juni mét mensen die te maken kregen met kanker. Elk uur stapt er iemand achterop om de circuitrondjes mee te trappen. Mensen die herstellend of hersteld zijn van een kankerbehandeling of die namens iemand willen rijden. De mannen mikken op zo’n veertig mensen die achterop springen. Onder hen mogelijk een aantal bekende Nederlanders.

Inmiddels hebben de fietsers al heel wat steun gekregen. Aanstaande zaterdag (3 februari) nemen Michel en Dennis hun nieuwe tandemracefietsen van Cannondale in ontvangst. De overhandiging is bij Trommelen Tweewielers in Oosterhout (Noord-Brabant, Nederland). Neswkin stelt kleding ter beschikking.