Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

‘Pinarello komt in handen van Louis Vuitton’

Opvallende overname in de maak.

Een opvallende manoeuvre van Luis Vuitton: Pinarello zou namelijk in handen vallen van Louis Vuitton Moët Hennessy Group (LVMH Group). Dat is het grootste conglomeraat ter wereld als het gaat om luxeproducten. Met deze zet wil de LVMH Group haar werkzaamheden uitbreiden naar sport en wellness.

Parallellen tussen het gerenommeerde Italiaanse fietsenmerk en Louis Vuitton zijn er zeker en vast. ‘Pina’ en Luis Vuitton ademen luxe en klasse, en dus is er een duidelijke klik tussen beide. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Tuttobiciweb flirten de twee partijen al enkele maanden met elkaar en is het slechts een kwestie van tijd voordat het tot een akkoord komt over de overname.

Onder de LVMH Group vallen luxe artikelen zoals mode, cosmetica, wijnen, sieraden, dranken en horloges. Ook Tag Heuer, dat zich deze maand verbond aan BMC, is onderdeel. Pinarello, fietsleverancier van Team Sky, heeft onlangs de samenwerking met de Britse ploeg verlengd. Fausto Pinarello, zoon van de oprichter, heeft de touwtjes sinds 1977 in handen en zou ook na de overname aanblijven.