Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Peter Sagan: “Ik wilde acteur worden”

Eén van de meest kleurrijke renners in het peloton is zonder twijfel Peter Sagan. Met grote regelmaat voert hij straffe nummers op en steelt hij de show, zowel op als naast de fiets. Nu snappen we waarom. In een ontwapenend interview vertelt Sagan dat hij eigenlijk acteur had willen worden…

Het interview heeft een ietwat ongebruikelijke setting. Het zijn niet de bekende journalisten van de grote stations die een rist vragen afvuren op Sagan. Nee, het is de negenjarige Ruby Isaac die als vliegende reporter van Specialized wordt ingezet. Ze werd naar de Ronde van Californië gestuurd en mocht één op één haar vragen stellen. Of beter gezegd: Sagan mocht ze uitkiezen door een handjevol vragen uit een cap te trekken.

De Slovaak vertelt over zijn eerste fietsrit. Aanvankelijk liep hij naast de fiets met de hand aan het stuur. Als kleuter probeerde hij om eens te gaan rijden. Maar, zo zegt Sagan, “Ik was er eigenlijk niet goed in.” Pas toen zijn broer begon te rijden, veranderde dat. Naast zijn eerste fietsrit vertelt Sagan over wat hij met zijn eerste geld deed, welke ijsjes hij het liefst eet en op welke plaatsen hij het liefst rijdt. Ook bevestigt hij desgevraagd dat hij ooit een wedstrijd won op de mountainbike van zijn zus.

Het meest opvallende onderwerp is wellicht toch de droom die Sagan als kind koesterde. Als jongeling zag hij zichzelf niet rondrijden in de regenboogtrui. “Toen ik jong was had ik veel hobby’s, met name gerelateerd aan sport. Ik deed aan voetbal. Maar eigenlijk wilde ik acteur worden. Toch ben ik hier op de fiets terechtgekomen.”