Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Peter Sagan bewierookt: ‘Zoon van Eddy Merckx’

2016 was zeker en vast het jaar van Peter Sagan.

Het einde van het jaar is nabij, en dus is de tijd van terugblikken aangebroken. Als we het wielerjaar 2016 onder het vergrootglas leggen, verschijnt er één man dominant in beeld: Peter Sagan. De Slovaak greep dit jaar veertien profoverwinningen. Onder andere Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, drie Touretappes en de regenboogtrui waren zijn prooi.

Op de Franse televisie laten onder meer Bernard Thevent, Cédric Vasseur en Bernard Hinault zich uit over de Slovaak. Marc Madiot, ploegleider bij FDJ, noemt Sagan zelfs ‘zoon van Eddy Merckx’. Wat Merckx daar zelf van vindt? “Mijn zoon? Dat is wel erg dik aangezet. Maar hij kiest steeds de aanval en is snel. Sagan is nu al een echte kampioen na wat hij heeft getoond in de Ronde van Vlaanderen en het wereldkampioenschap. De manier waarop hij wint, bewijst dat hij een grote is.”

Op dit moment verblijft Sagan in het Australische Adelaide. Over drie weken gaat de Tour Down Under van start. In de aanloop naar die rittenkoers werkt de alleskunner aan zijn vorm. “Ik kan beter hier fietsen dan thuis op de hometrainer”, zegt de wereldkampioen aan SBS. Naast het trainen is er tijd om te genieten van de Australische sfeer. Inmiddels werden de wereldkampioen en zijn Katarina gespot met kangoeroebaby’s. 

Gerelateerde artikels