Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Peperdure Aston Martins als volgwagen voor Brits Continental-team

De stoet van volgwagens achter het peloton trekt vaak heel wat bekijks. Komend seizoen zullen de ogen van toeschouwers wat meer gericht zijn op One Pro Cycling. De Britse ploeg gaat namelijk rijden met peperdure bolides van Aston Martin.

Waar het voor sommige ploegen niet altijd gemakkelijk is om een sponsor van het wagenpark te vinden, vuurde One Pro Cycling een voltreffer af. De wielerploeg vond in Aston Martin een nieuwe autopartner voor ten minste twee seizoenen (2018 en 2019).

Oprichter Matt Prior van One Pro Cycling is uiteraard blij dat hij en de rest van de staf vanaf volgend jaar in Aston Martins mogen rondrijden. Maar opvallend is de deal voor sommigen misschien wel. One Pro Cycling komt immers uit op het continentale niveau en rijdt derhalve een iets ander, minder interessant programma dan een doorsnee WorldTour-team.

In het verleden scoorde onder meer Jaguar een pak publiciteit toen het merk zich verbond aan de miljoenenploeg van Team Sky. Voorafgaand aan de afsluitende tijdrit (Bergerac – Périgueux) in de Tour de France van 2014 trok het Britse team het doek van een speciaal ontworpen Jaguar F-Type coupé. De opvallende sportwagen dook sindsdien geregeld op.

One Pro Cycling mag dan een Continental-team zijn, de teamstaf zegt nog altijd ambities te hebben voor een plaats in de Tour of Vuelta. Op de lange termijn uiteraard. Komend seizoen rijdt de ploeg met de nieuwkomers Chris Latham, Jacob Scott, Szymon Tracz, Jake Kelly en Emils Liepins. Tom Baylis, Karol Domagalski, Hayden McCormick, James Oram en Pete Williams waren er in 2017 al bij.