Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Parijs slingert fietsers die ‘excessief snel’ fietsen op de bon

Parijs grijpt in. Je mag niemand meer op de bagagedrager vervoeren.

Ben je van plan om deze zomervakantie naar Parijs te gaan en daar de fietsen? Lees dit artikel dan maar goed. Nu het aantal fietsongelukken in de stad aan de Seine zienderogen toeneemt, grijpen de autoriteiten in. Je mag voortaan niemand meer achter op je bagagedrager meenemen, iets wat bij ons toch vrij normaal is. Doe je het wel, dan riskeer je een boete van 35 euro. De Franse politie is extra scherp en heeft het aantal controles opgevoerd, waarschuwt de krant Le Parisien.

Er zijn meer strengere regels voor fietsers bijgekomen, weet de krant. Een rij auto’s rechts inhalen is verboden. Wie het toch doet en op heterdaad wordt betrapt kan een bon van 135 euro tegemoet zien. Eenzelfde bedrag moet de fietser neertellen die op zijn tweewieler naar muziek luistert of belt.

Als een fietser zich laat meeslepen door een auto, kost dat 35 euro. Eenzelfde bon wordt uitgedeeld als fietsers geen richting aangeven of ‘excessief snel fietsen’. Dat laatste is toch vrij opvallend. Immers: wat is ‘excessief snel’? Let trouwens ook op waar je je fiets parkeert. Als hij in de weg staat, krijg je een prent.   

Gerelateerde artikels