Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Papegaai neemt afscheid van Scarponi

De wielerwereld heeft verslagen gereageerd op de dood van Michele Scarponi. De Italiaanse renner stierf afgelopen weekend in het harnas na een trainingsrit. In datzelfde harnas, het shirt van werkgever Astana, zal Scarponi worden begraven.

“De fiets was zijn leven. Daarom nemen we afscheid van hem in zijn wielerkleding”, zegt weduwe Anna Tommasi in Il Corriere della Sera. “Voor mij en de kinderen is dat het beeld dat we van Michele kennen. Zo kwam hij altijd thuis van zijn werk.”

De Italiaan overleed op een steenworp afstand zijn woning in Filottrano. Hij kwam frontaal in botsing met een busje. De bestuurder daarvan, een 57-jarige man, komt uit de buurt. Hij is zelfs een bekende van Scarponi’s vader, wat de situatie nog triester maakt. “We kennen elkaar goed. Ik ben mijn zoon kwijt, maar ik leef ook mee met die man. Hij heeft het zo niet gewild”, aldus vader Giacomo.

De familie wordt overstelpt met steunbetuigingen. Op sociale media wordt de foto van papegaai Frankje veelvuldig gedeeld. Die is te zien op de plek van het ongeluk. De buurman van de overleden renner blijkt de foto te hebben gemaakt. Hij heeft het dier meegenomen naar de plaats van het onheil om het afscheid te laten nemen van Scarponi. De renner was tijdens ritten wel eens te zien met de papegaai.

Ook de rest van de (sport)wereld leeft mee. In Italiaanse voetbalstadions werd de renner herdacht. Dinsdag is de uitvaart.