Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Oud-profs in de bres voor Mavic

Mavic zit al een tijdje in financieel zwaar weer, zo hebben we eerder al kunnen vernemen. Onder meer oud-profs willen een faillissement koste wat het kost voorkomen en schieten daarom in actie. Dat melden Franse media.

Mavic kent een lange historie. Het bedrijf, een afkorting van de naam Manufacture d’Articles Vélocipédiques Idoux, werd al in 1889 opgericht door de heren Charles Idoux en Lucien Chanel. Wielsets, velgen, banden en fietsuitrusting zijn vandaag de dag de voornaamste producten die Mavic op de markt brengt. Ook verdient Mavic geld met de verkoop van gepatenteerde technologie. Wereldwijd werken er 250 mensen voor Mavic, waaronder tweehonderd in Frankrijk in Annecy (Haute-Savoie) en Saint- Triviers-sur-Moignans (Ain). Het merk is al veertig jaar verbonden aan de Tour de France.

In de voorbije twee jaar heeft Mavic diverse malen een andere eigenaar gekregen. Via een Finse partij kwam het bedrijf in handen van een groep investeerders in Californië. Eerder dit jaar kreeg een Frans bedrijf, gespecialiseerd in het herstructureren van bedrijven, het voor het zeggen. De directie kon helaas niet voorkomen dat Mavic begin mei onder curatele werd gesteld voor de duur van zes maanden. Deze periode wordt benut om een nieuwe, geschikte investeerder of koper voor Mavic te vinden. De rechtbank van Grenoble accepteert biedingen tot 2 juni. Haast is dus geboden voor wie geïnteresseerd is.

Nieuwe eigenaar

In de Franse media heeft bedrijfsadvocaat Didier Poulmaire aangegeven dat hij bereid is om met een groep Mavic over te nemen. Deze groep bestaat onder andere uit specialisten uit de fietsindustrie, eventmanagers en marketingexperts, maar ook twee gerenommeerde oud-profs. Zij zouden naar verluidt een ondergang van Mavic koste wat het kost willen voorkomen. Poulmaire lijkt een man die serieus genomen moet worden; eerder was hij al nauw betrokken bij de verkoop van voetbalclub l’Olympique de Marseille.