Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Organisatie Vuelta excuseert zich na onnodige val Kruijswijk

Intern onderzoek naar oorzaak van uitgebleven waarschuwing.

De organisatie van de Vuelta moet diep door het stof na de val van Steven Kruijswijk. De Nederlander knalde in de finale van de vijfde rit op een paal en brak zijn sleutelbeen. De mensen van de Ronde van Spanje betuigen nu ‘diepe spijt’.

“De Vuelta-organisatie betreurt de val enorm”, klinkt het in een statement. “Het incident werd veroorzaakt door een obstakel op de weg. Er is een intern onderzoek om te achterhalen waarom er niet gewaarschuwd werd voor het obstakel dat de val en de opgave van Kruijswijk veroorzaakte. Dit was wel gepland.”

Er is inmiddels gesproken met betrokkenen. “De organisatie heeft contact gehad met de ploegleiders van beide teams en de algemeen manager van LottoNL-Jumbo om de meest oprechte excuses aan te bieden. Daarnaast is er contact geweest met mensen om de renner heen, de UCI en de afgevaardigden van de teamorganisatie.”

Renners in het peloton zijn niet te spreken over de gang van zaken. Onze landgenoot Jan Bakelants schreef het volgende op Twitter: “Ik denk dat jullie de valpartij hebben die jullie willen.” Kruijswijks teamgenoten George Bennett: “Wat deed die paal daar in de finale? Heeft de UCI niet geleerd van de Ronde van het Baskenland vorig jaar?” Bram Tankink zag het voorval van dichtbij. “Ik zie Steven naar links gaan en opeens was er een enorme klap. De paal was onzichtbaar voor een aanstormend peloton.”