Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Opmerkelijke verklaring Brits baansucces: ‘We lieten ons schaamhaar staan’

'Team GB' adviseerde de dames om zich 'down under' niet te scheren.

De Britse baanwielrenners in Rio de Janeiro maakten de afgelopen dagen gehakt van de tegenstand op de Olympische Spelen. De sporters scoorden maar liefst elf medailles. Hoe kon de Britse overmacht zo groot zijn?, vroeg de concurrentie zich af. In The Sun doen de Britten nu een boekje open. Het geheim: schaamhaar laten staan.

De verantwoordelijken binnen ‘Team GB’ hebben de baanrensters in de aanloop naar het toernooi dringend geadviseerd de schaamstreek niet te scheren of te waxen. De Britten zouden zelfs hebben overwogen om de dames te voorzien van baardtrimmers. Dat alles om het doel, olympisch succes op de Spelen in Rio de Janeiro, mogelijk te kunnen maken.

Waarom haar in de schaamstreek goed is? Pil Burt, kinesitherapeut bij het Britse team, stelt dat de dames minder last hebben van zadelpijn als ze zich van onderen niet scheren. “We wisten dat we de rensters moesten overtuigen zich niet langer te scheren. Zo konden we de zadelpijn, waarvan ze hoe dan ook hinder hebben, tegengaan.” (foto: YouTube)