Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Opmerkelijk: automobilist slingert portier open als fietser passeert en geeft kennis na val high five

Politie in Chicago weigert op te treden

Een opmerkelijke video uit Chicago: daarop is te zien hoe een autobestuurder stopt en na korte wachttijd het portier open slingert. Precies op dat moment passeert een fietser. Pure pech? Nee! Want als de stofwolken zijn opgetrokken, geven de bestuurder en een kennis elkaar een high five, het teken dat de missie is geslaagd. Het vervelende voor de automobilist: alles is op camera vastgelegd.

Na het incident kwam een politieagent ter plaatse. Maar die maakte geen rapport op. Volgens de advocaat van de fietser zou de agent zelfs hebben gezegd dat ze genoodzaakt was een boete uit te schrijven, omdat de fietser niet op het fietspad zou hebben gereden. “Maar op de plaats waar het gebeurde, is helemaal geen fietspad. Alleen wegmarkering die aangeeft dat automobilisten de ruimte moeten delen met fietsers.”

De automobilist die de fietser bewust tegen de grond werkte door het portier open te zwaaien, mocht de plek van het incident verlaten. Gegevens heeft de politie niet genoteerd. “En dat terwijl het in Chicago bij wet verboden is om een deur te openen als verkeer passeert.” De advocaat stelt dat het nog veel erger had kunnen aflopen als de fietser na de val zou zijn overreden door achterop komend verkeer.