Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Op zoek naar helse en hemelse fietspaden

Onderbroken fietspaden of dubbelgeparkeerde wagens: fietsers wagen in ons land soms hun leven. Maar er zijn ook heel wat initiatieven die het fietsen aangenamer of veiliger maken. De Standaard gaat samen met lezers op zoek naar de fietshel en -hemel. Het zijn de plaatsen die met hun fietsinfrastructuur op het verkeerde of juiste spoor zitten.

De Standaard wil weten hoe onze dagelijkse ervaringen op de weg zijn. De krant vraagt mensen tot 11 juni voorbeelden aan te dragen van de meest geslaagde, maar ook van de meest erbarmelijke situaties om te fietsen. Uit alle inzendingen kiest een vijfkoppige jury telkens een goed voorbeeld – ‘het Lichtend Pad’ – en een slecht – ‘het Verkeerde Spoor’. In de jury zitten: ex-renner Peter Van Petegem, presentatrice Saartje Vandendriessche, zanger Wannes Cappelle, Unizo-topman Karel Van Eetvelt en correspondent Tom Ysebaert (De Standaard).

Er is ook een tweede ronde voorzien. Van 16 tot 22 juni kiezen mensen uit de vijf beste voorbeelden de winnaar en uit de vijf slechtste voorbeelden een verliezer. Ze worden op 23 juni bekendgemaakt in De Standaard. Wie tijdens deze ronde mee stemt, maakt kans op een elektrische fiets ter waarde van 2.500 euro.

  • Deelnemen? Klik dan hier