Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Op zoek naar echte uitdaging? Ga voor de Ötztaler Radmarathon

Op 1 februari start de inschrijving voor deze Oostenrijkse cyclo.

Twijfel je nog welke tochten je dit jaar gaat rijden? Als je jezelf echt een pak voldoening wil bezorgen, is de Ötztaler Radmarathon zeker en vast een mooie uitdaging. De 37ste editie van het evenement, goed voor 238 kilometer en zo’n 5.500 hoogtemeters, wordt gehouden op zondag 27 augustus. Tussen 1 en 28 februari is het mogelijk je in te schrijven. Let op: er wordt nadien geloot.

In de Lage Landen is vooral La Marmotte een bekende en geliefde cyclo, maar de Ötztaler Radmarathon in het Oostenrijkse Sölden doet qua uitdaging, genot en organisatie zeker niet onder voor de Franse tocht. De omgeving en vergezichten zijn magnifiek, het parcours is autovrij en met het getekende profiel kun je hier zeker grenzen opzoeken of zelfs verleggen. Jaarlijks staan er een paar honderd Belgen en Nederlanders aan het vertrek.

De cyclo is behoorlijk zwaar, ook voor de goed getrainden onder ons. Van de Ötztaler gletsjer gaat de rit via Kühtai, naar beneden tot Innsbruck en over de Brennerpass verder naar Sterzing in Zuid Tirol. Via de Jaufenpass en de 2.509 meter hoge Timmelsjoch loopt de route terug naar Sölden. Sommige deelnemers zijn langer dan een halve dag zoet met dit parcours. ’s Avonds wacht er ter afsluiting voor allen een spetterend feest.

Mocht je fiets deze winterdagen nog in een dik pak ijs of sneeuw zijn gehuld, warm je dan alvast op aan de gedachte dat je straks, in augustus, een persoonlijke overwinning gaat boeken. Als je wilt starten, moet je je in februari inschrijven. Er is plaats voor maximaal vierduizend fietsers. Op 7 maart gaat de organisatie loten wie daadwerkelijk van start mogen gaan.