Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Op oude stalen rossen door Zuid-Afrika

Zuid-Afrikaanse retroliefhebbers zijn in de ban van de Tour of Ara.

Wielrennen met retrofietsen op gravelwegen raakt steeds meer in trek. We zien het aan de populariteit van een evenement als Eroica. Ook op plaatsen waar je het niet direct zou verwachten, organiseert men dit soort evenementen. In Zuid-Afrika, bijvoorbeeld. Daar wordt op dit moment de Tour of Ara verreden.

De Tour of Ara is een zesdaagse race die rond Kaapstad wordt gehouden en morgen, donderdag 20 oktober, alweer eindigt. De route gaat over veelal onverharde wegen en trekt door een open, desolaat landschap. Tegelijkertijd zijn de panorama’s bijzonder mooi. In totaal leggen de deelnemers meer dan 800 kilometer af. Dat doen zij niet op gewone, alledaagse fietsen, maar op oude stalen rossen.

Het mooie aan de Tour of Ara is dat je alleen mag deelnemen met een stalen racefiets van vóór 1999. Maar pas op: de fiets moet van Zuid-Afrikaanse makelij zijn. Le Jeune, Alpina, Hansom en Du Toit zijn enkele van de merken die aanbod hebben. Sinds dit jaar is het voor internationale deelnemers mogelijk om aan de start te komen met een retrofiets uit het land waar zij vandaan komen. Zo hoopt de organisatie een nog groter deelnemersveld op de been te brengen. (foto’s: Instagram Tour of Ara)

  • tourofa1.jpg
  • tourofa2.jpg
  • tourofa3.jpg
  • tourofa4.jpg
  • tourofa5.jpg

Gerelateerde artikels