Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ook de Taipei Cycle Show verschuift op de kalender

Na Eurobike en Bike MOTION wijzigen ook de data van de Taiwanese beurs.

De kalender met belangrijke fietsbeurzen wordt behoorlijk overhoop gehaald. Eerder meldden we al dat Eurobike naar de maand juli verhuist (nu nog in september) en dat Bike MOTION Benelux een plekje krijgt in maart 2018 (tot dusver oktober). Nu blijkt dat ook de Taipei Cycle Show een andere koers gaat volgen. De beurs verschuift vanaf 2018 naar eind oktober en begin november.

De Taipei Cycle Show in Tapei, de hoofdstad van Taiwan, is een belangrijke componentenbeurs die met name voor de wereldwijde toeleveringsindustrie interessant is. De verandering van data moet het belang van de beurs vergroten, zo stelt de organisatie. De Taipei Cycle Show moet volgens haar trendsettend worden en de meest belangrijke ontwikkelingen en innovaties in de fietsindustrie als eerste tonen. De Taiwanese beurs is volgens de organisatie krachtig genoeg om leidend te worden in fietsland.

Met de verplaatsing op de kalender naar 31 oktober tot en met 3 november 2018 wordt de Taipei Cycle Show een rechtstreekse concurrent van de Taichung Bike Week. Op dit eveneens Taiwanese evenement laten leveranciers van onderdelen hun aanbod voor het daaropvolgende modeljaar zien aan de productmanagers van fietsfabrikanten. De Taichung Bike Week van 2016 zit er net op. Vorige week werden hier de onderdelen getoond voor fietsen en e-bikes in 2018.