Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ontdek Oost-Vlaanderen

Of je nou getraind bent of niet, dat maakt niets uit. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is elke fietser van harte uitgenodigd om naar Zottegem te komen. Daar is op beide dagen het startpunt van Oost-Vlaanderens Mooiste. Dit evenement biedt tevens wandelroutes.

Het evenement Oost-Vlaanderens Mooiste is gebaseerd op een concept uit Roeselare. Daar wordt al langer West-Vlaanderens Mooiste gehouden. In navolging daarvan worden nu ook in Oost-Vlaanderen grootse successen behaald. Oost-Vlaanderens Mooiste wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. In 2018 kwamen er maar liefst 2.500 fietsers en wandelaars op af. De verwachting is dat het deelnemersaantal dit jaar minstens wordt geëvenaard.

Het aanbod aan tochten laat zich ditmaal vergelijken met afgelopen jaar. Tegelijkertijd zijn er vernieuwingen. Zo is er voor mountainbikers een monsterrit van 110 kilometer aan het programma toegevoegd. Zelfs voor de meest geoefende sportievelingen is dat een uitdaging van formaat. Voor wie de lat liever iets minder hoog legt, zijn er mountainbiketochten van 35, 50 en 75 kilometer.

Voor de deelnemers die met een racefiets naar Zottegem komen zijn er eveneens vele tochten: 30, 50, 80, 110 en 130 kilometer. Daarbij worden de parels van de Vlaamse Ardennen niet ontzien. De familietocht is 15 kilometer lang. Alle routes beginnen en eindigen aan de Bevegemse Vijvers. Dat geldt ook voor de wandelroutes van 6, 12 en 24 kilometer.

Coppa Grinta!

Oost-Vlaanderens Mooiste is onderdeel van de Coppa Grinta!. Dit is een lijst met zeventien toertochten die je ab-so-luut moet fietsen. Omwille van hun kwalitatieve organisatie die zich uit in een mooi parcours, goede bevoorradingen, een toffe sfeer en après-bike en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. Ze zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.