Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Onderzoek: meer fietsers gaan er graag alleen op uit

Zeker in de weekenden zien we vele kleurrijke groepen wielrenners over ’s lands wegen voorbijtrekken. Soms zijn ze met vijf, soms wel met meer dan twintig. Tegelijkertijd komen er veel individuele wielersporters bij. Uit Nederlands onderzoek blijkt dat steeds meer mensen graag individueel sporten.

Sporten als fitness, hardlopen, fietsen en wandelen hebben in de afgelopen vijftien jaar veel nieuwe deelnemers gekregen. Van de Nederlanders (12 – 80 jaar) doet volgens het Mulier Instituut 23 procent wekelijks aan fitness of aerobics en kiest 20 procent voor duursporten als wielrennen, hardlopen en wandelen. De populariteit van zwemmen, zaalsporten en veldsporten daalde daarentegen enigszins.

Wielrennen is een sport die je prima met je fietsmaten kunt beoefenen. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om alleen de weg op te gaan. Dat is een trend die in veel meer sporten is terug te zien. Circa 16 procent wil alleen en op eigen momenten sporten. Tegelijkertijd vindt nog altijd een groot deel het sporten in een groep belangrijk. 21 procent wil samen met anderen sporten en een kwart wil het serieus bij een vereniging aanpakken.

Gerelateerde artikels