Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

‘Oerend onverhard’ door de Achterhoek

Nederland kent veel mooie fietsstreken. Eén daarvan is de Achterhoek, in het oosten van het land, tegen de Duitse grens. Hier wordt op zondag 29 september een gravelride gehouden, de Strade Bianche Achterhoek.

De organisatie is in handen van de Lochemse wielerclub de Paaschberg. Zij kiest dit jaar voor het thema ‘oerend onverhard’. Daarmee verwijst de organisatie met een knipoog naar het nummer ‘Oerend hard’ van de Achterhoekse band Normaal. Met dit nummer over twee motorrijders, gezongen in Achterhoeks dialect, scoorde de band in Nederland ooit een grote hit.

Op zondagochtend starten in Lochem de gravelrides van 65, 110 en 150 kilometer. Het grootste deel gaat over onverhard terrein, onder andere over het Hengelse zand, dat in het lied van Normaal ook wordt bezongen. Voor de gravelriders die van ver komen, is er de Strade Bianche Achterhoek Camping. Deze is op 300 meter van de start in het Openluchttheater gelegen.

De organiserende wielerclub denkt tevens aan de kinderen die willen fietsen. Voor hen is er de Strade Bianche Bambini, een gravelride van 30 kilometer. Kinderen kunnen deze rit met ouders of familie rijden. Er is muziek onderweg en bij aankomst wacht een verrassing.

Gerelateerde artikels