Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Oekraïense Belg (23) fietst naar geboorteland voor het goede doel

De 23-jarige Yaremma Vengrynovych is van oorsprong Oekraïner, maar woont in België. In september fietst hij naar zijn geboorteland, een rit van 2.254 kilometer. Met het project ‘Road to Ukraine’ wil de student geld inzamelen voor zijn getroffen thuisland.

“Door het conflict in Oost-Oekraïne hebben ongeveer 3,4 miljoen mensen nood aan humanitaire hulp, waaronder veel kinderen. Die kinderen wil ik steunen door geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen”, vertelt Yaremma Vengrynovych.

“Het is erg zwaar voor mij om te zien wat er aan de gang is in Oekraïne. Zeker omdat het mijn thuisland is. Voor vele mensen is het misschien ver van hun bed, maar voor mij is het dicht genoeg om naartoe te fietsen. Op die manier wil ik het conflict onder de aandacht brengen, want de oorlog woedt al sinds 2014. Zonder enige hulp zijn de kinderen daar al verloren, nog voor hun leven goed en wel begonnen is.”

Mooiste route

De Oekraïense Belg zal er een mini Ronde van Frankrijk van maken. “Via Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Polen hoop ik na 21 dagen in Oekraïne aan te komen. Ik neem niet de kortste, maar wel de mooiste route. Zo doorkruis ik onderweg Berlijn en Praag en moet ik een gebergte oversteken in Slowakije. Dat zal de tocht ook interessanter maken voor mijn volgers.”

Met zijn Road To Ukraine mocht Yaremma al rekenen op heel wat ondersteuning. “Tot op vandaag heb ik al 3.500 euro opgehaald. Dat bedrag wordt integraal geschonken aan SOS Kinderdorpen. Zij helpen in Oekraïne kinderen met psychologische en pedagogische ondersteuning. Ook bieden zij humanitaire hulp en zorgen ze voor onderdak. Zij geven kinderen een kans op een toekomst.”

Gerelateerde artikels