Actua

Bianchi Spirit: terugkeer van een legende

De Sprint is één van de iconische Bianchi-modellen uit de jaren zeventig van de vorige eeuw en die klassieker maakt nu zijn comeback in een modern jasje. En minstens even belangrijk: met een interessant prijskaartje.

Reconstrueer de Sagan-val op de Oude Kwaremont

De Oude Kwaremont was tijdens de Ronde van Vlaanderen in 2017 het decor van een onwaarschijnlijk ongeval met drie slachtoffers. De oorzaak? Een jas die nonchalant over de omheining gedrapeerd hing. 100% reconstrueert de crash met wielertoeristen.

Video: Berendries, de tweetrapsraket

Met de Vlaamse kasseikoersen volop aan de gang, trokken we erop uit met Peter Van Petegem. Samen met de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de primus in Parijs-Roubaix 2003 verkenden we maar liefst 10 hellingen en kasseistroken die in het voorjaar de revue passeren. In aflevering 5 de Berendries.

E-765 Optimum: ook Look gaat elektrisch

Pinarello zette de toon met de Nytro en met Wilier, Stevens, Trek en heel recent Colnago volgden een hoop grote merken de trend van de E-racefiets. Ook bij Look zien ze het potentieel van de racefiets met elektrische trapondersteuning in en vijfvoudig Tour de France winnaar Bernard Hinault is met veel plezier de ambassadeur van deze nieuwe fiets.

Tom Boonen wordt weer coureur

Nee, was is géén 1 aprilgrap gisteren, toen Grinta! meereed bij de ‘terugkeer van Tom Boonen in het peloton’. Niet dat we hem zien gaan mikken op een vijfde kassei in Roubaix, maar in de heilige weken van dit klassieke voorjaar is Boonen natuurlijk het gedroomde uithangbord voor tal van partijen in en rond het wielrennen.

Video: Haaghoek-Leberg, dubbel obstakel in de Vlaamse Ardennen

Met de Vlaamse kasseikoersen volop aan de gang, trokken we erop uit met Peter Van Petegem. Samen met de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de primus in Parijs-Roubaix 2003 verkenden we maar liefst 10 hellingen en kasseistroken die in het voorjaar de revue passeren. In aflevering 4 de Haaghoek-Leberg.

Video: Molenberg, knallen van voet tot top

Met de Vlaamse kasseikoersen volop aan de gang, trokken we erop uit met Peter Van Petegem. Samen met de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de primus in Parijs-Roubaix 2003 verkenden we maar liefst 10 hellingen en kasseistroken die in het voorjaar de revue passeren. In aflevering 3 de Molenberg.

Video: met ‘de Peet’ op de Paddestraat

Met de Vlaamse kasseikoersen volop aan de gang, trokken we erop uit met Peter Van Petegem. Samen met de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de primus in Parijs-Roubaix 2003 verkenden we maar liefst 10 hellingen en kasseistroken die in het voorjaar de revue passeren. In aflevering 2 de Paddestraat.

E64: ook Colnago gaat elektrisch

Wat hebben Wilier, Pinarello, Bianchi en Colnago met elkaar gemeen? Antwoord 1: het zijn alle vier Italiaanse fietsfabrikanten met een lange traditie. Antwoord 2 is sinds een paar dagen geldig: het zijn alle vier Italiaanse fietsfabrikanten met een lange traditie én een racefiets met elektrische trapondersteuning in het gamma. De E64 is Colnago’s eerste E-racer.

WADA zet koffiebrander op non-actief

We dachten aanvankelijk dat het om een 1 aprilgrap ging, maar het feit dat de website van koffiebrander Il Magistrale Cycling Coffee offline is, bewijst dat er wel degelijk iets aan de hand is. Volgens Magistrale zaakvoerder Bas van den Heuvel onderzoekt het wereld anti-doping agentschap WADA momenteel het gebruik van koffie in de wielersport. En één van de gevolgen daarvan is dat Il Magistrale tijdelijk zijn activiteiten moet staken.

Video: met ‘de Peet’ op de Muur

Met de Vlaamse kasseikoersen volop aan de gang, trokken we erop uit met Peter Van Petegem. Samen met de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de primus in Parijs-Roubaix 2003 verkenden we maar liefst 10 hellingen en kasseistroken die in het voorjaar de revue passeren. Aflevering 1 is meteen een icoon van formaat: de Muur van Geraardsbergen.

Komt er binnenkort een Vuelta voor vrouwen?

De Driedaagse Brugge-De Panne had er deze week al een. En komende en volgende week zondag hebben ook Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen er een: een editie voor vrouwen. Als het aan Javier Guillén ligt gaat zijn Vuelta a España dat spoor volgen.