Actua

Nu in de winkel en webshop: de Offroad Gids 2021

Begin je langzaamaan trek te krijgen in avonturen buiten de gebaande paden? Kom nog meer in de mood met de nieuwe Offroad Gids 2021 van Grinta!. Deze ligt nu in de winkel in Vlaanderen en is tevens verkrijgbaar in de webshop.

SKS Germany ook groot in sportieve fietstassen

SKS Germany bestaat honderd jaar en is wereldwijd bekend om haar kwalitatieve pompen en spatborden. Maar ook op gebied van sportieve fietstassen heeft SKS veel te bieden. Van het kleinste zadeltasje van 300 milliliter tot de grootste bike trekking zadeltas van 13 liter. De meeste tassen bieden de keuze uit montage via klittenband of met een kliksysteem. Alle tassen hebben een neutraal design, reflectie-elementen, goede bescherming tegen water en vuil, en zijn slim ingedeeld. Prijzen beginnen al bij 17,99 euro. Op alle tassen rust vijf jaar fabrieksgarantie.

Pilot Scram Classified: eerste titanium gravelbike met Classified

Een primeur voor Pilot Cycles. Het merk is in het bootje gestapt met Classified Cycling en lanceert vandaag de allereerste titanium gravelbike met het Classified schakelsysteem. De Pilot Scram Classified is een geheel nieuw model met een Classified wielset van carbon.

Zo ga je op ontdekkingstocht met Komoot

Wil je weleens wat anders dan de ‘standaard’ routes fietsen? Maak dan eens gebruik van Komoot. Met deze app stippel je nieuwe tochten uit. Zowel in je thuisomgeving als in andere streken in binnen- en buitenland.

CADEX breidt collectie uit met racestuur

CADEX had al wielen, zadels en banden. Sinds vandaag heeft het indirect aan Giant gelieerde merk ook een racestuur in de collectie. Het CADEX Race-stuur weegt 160 gram (420 millimeter stuurbreedte) en is uit één geheel carbon gemaakt. De noviteit is vanaf september te verkrijgen.

Ongeluksgetal 13 heeft La Machine alleen nog maar geluk gebracht

De wielerpassie uitdragen. Niet alleen op de fiets, maar ook voordat je opstapt en nadat je terugkomt. Dáár draait het om bij La Machine. Het Nederlandse bedrijf maakt internationaal (in 56 landen) furore met onder meer casual kleding en posters met wielerthema’s. De nieuwe najaars- en wintercollectie is in aantocht.

Shimano Dura-Ace en Ultegra 12-speed enkel nog elektronisch

Zelfs een helderziende met twee luie ogen kon voorspellen dat Shimano met 12-speed racegroepen zou komen, de concurrentie had immers al een hele poos een kransje voorsprong. Wanneer Shimano met zijn 12-speed op de proppen zou komen was veel minder voorspelbaar want met de exponentieel gestegen vraag naar fietsonderdelen sinds een paar vleermuizen ziek werden in China weten de Japanners eventjes niet welke balletjes ze allemaal in de lucht moeten houden. Maar nu mag de stop eindelijk van de fles: Shimano Dura-Ace én Ultegra gaan over naar 12-speed en worden enkel nog met Di2 elektronische derailleurs aangeboden.

LeBlanq Champagne: genieten van fietsen en culinaire hoogstandjes

Op zoek naar een zeer exclusief fietsevent? Eentje dat een brug slaat tussen de fiets- en culinaire wereld? Ga dan naar de website van LeBlanq en schrijf jezelf in voor LeBlanq Champagne (1 – 3 oktober) in de Champagnestreek. Eddy Merckx, Sir Bradley Wiggins en Johan Museeuw zijn van de partij.

GT Force Carbon met high-pivot veersysteem

De GT Force Carbon heeft een opfrisbeurt gekregen. De 2022-uitvoering is er alleen nog als twentyniner. Hij heeft een high-pivot vering, in lijn met de huidige trend bij all-mountain en endurofietsen. Met flip-chips is de wielbasis van deze fully aanpasbaar.

Herbeleef Grit! Gravel Fest

De eerste editie van het Grit! Gravel Fest is meer dan geslaagd. Vele gravelbikers kwamen naar de site van het Sven Nys Cycling Center in Baal. Niet alleen om te genieten van mooie gravelroutes door het Hageland, maar ook om nieuwe gravelbikes te testen. Herbeleef dit gravelvent via deze korte aftermovie.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE