Actua

Flanbaix: Ronde van Vlaanderen maal Parijs-Roubaix

Volgende week zaterdag (20 april) staat er iets bijzonders te gebeuren. Dan is er Grinta!’s Flanbaix Ride, die het beste van de Ronde van Vlaanderen combineert met het beste van Parijs-Roubaix. Doe je mee?

Ook het Selle Italia SLR-zadel laat het breed hangen

Korte, brede zadels zijn hipper dan hip en Selle Italia kleeft zijn zadels van dat type het ‘Boost’-label op. De SLR was al een iconisch zadel omwille van zijn laag gewicht en prima zitcomfort en nu krijgt dat zadel ook vier Boost-varianten.

VIDEO: Oude Kwaremont, de helling waar Bettiol zijn duivels ontbond

Op de Oude Kwaremont reed Alberto Bettiol afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen weg van zijn concurrenten om vervolgens glansrijk te winnen. Ook wij trokken over deze heuvel, samen met Peter Van Petegem. In de tiende en laatste aflevering van onze reeks verkenningsvideo’s van kasseistroken en hellingen staat de Oude Kwaremont centraal.

Met fietsvrienden en Beat Cycling Club naar de Amstel Gold Race

Zelf een klassieker rijden, is en blijft een mooie uitdaging. Ook de Amstel Gold Race heeft een toerversie (op zaterdag 20 april). Beat Cycling Club geeft een geheel verzorgd fietsweekend naar de Gold Race weg aan een stel fietsvrienden. Kijk hieronder wat je moet doen om ervoor in aanmerking te komen.

De Coppa Grinta! gaat verder met de Klassieker van het Goede Doel

De daverende sportevenementen volgen elkaar in tempo op. Na de Ronde van Vlaanderen Cyclo van afgelopen weekend maken we ons op voor de Klassieker van het Goede Doel. Die staat gepland voor komende zaterdag (13 april). Dit event prijkt op de kalender van de Coppa Grinta!.

Nog meer fietsbroeken met zijzakken bij Rapha

Rapha introduceerde vorig jaar zijn Explore Cargo Bibs, een fietsbroek met op de zijkant van de dijen ruime opbergvakken waar je flink wat proviand in kwijt kunt. Initieel bedacht voor gravelrijders en andere avonturiers, trekt Rapha het principe van de zijzakken op de fietsbroek nu door in de fietsbroek uit het Core-gamma.

Twee nieuwe Kimera’s bij KOGA

Nee, er zijn duidelijk geen seizoenen en modeljaren meer in de fietsenbranche. Werden fietsen vroeger in het najaar voorgesteld om in het volgende voorjaar in de winkels te staan, dan krijgen we tegenwoordig op alle mogelijke momenten persberichten over nieuwe fietsmodellen. Deze keer is het Nederlandse KOGA aan zet, zij komen met twee nieuwe Kimera’s.

VIDEO: Genieten van de Paterberg

Met de Vlaamse kasseikoersen volop aan de gang, trokken we erop uit met Peter Van Petegem. Samen met de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de primus in Parijs-Roubaix 2003 verkenden we 10 hellingen en kasseistroken die in het voorjaar de revue passeren. In de negende aflevering legt ‘De Peet’ uit hoe je van de Paterberg kunt genieten.

VIDEO: Oude Kruiskens, stille killer…

Met de Vlaamse kasseikoersen volop aan de gang, trokken we erop uit met Peter Van Petegem. Samen met de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de primus in Parijs-Roubaix 2003 verkenden we 10 hellingen en kasseistroken die in het voorjaar de revue passeren. Voor de achtste helling rijden we over de Oude Kruiskens Ronse uit. En dat gaat toch minder vlot dan verhoopt…

VIDEO: ontploffen in de goot. Het lijden zoals het is op de Taaienberg

Met de Vlaamse kasseikoersen volop aan de gang, trokken we erop uit met Peter Van Petegem. Samen met de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de primus in Parijs-Roubaix 2003 verkenden we 10 hellingen en kasseistroken die in het voorjaar de revue passeren. In aflevering 7 knallen we de Taaienberg (ook wel de ‘Boonenberg’ genoemd) omhoog zoals het hoort: in het gootje.

Video: sterven op de Koppenberg

Met de Vlaamse kasseikoersen volop aan de gang, trokken we erop uit met Peter Van Petegem. Samen met de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de primus in Parijs-Roubaix 2003 verkenden we 10 hellingen en kasseistroken die in het voorjaar de revue passeren. In aflevering 6 krasselen we de gevreesde Koppenberg naar boven.