Actua

LONG READ: Op de gravelbike naar Straatsburg

Deze zomer zet Belgian Cycling Factory het merk Eddy Merckx opnieuw in de markt. Met bestaande modellen in een nieuwe look én compleet nieuwe fietsen. We haalden een Strasbourg 71 gravelbike op bij de fabrikant in Paal-Beringen en reden er in drie dagen mee van het Grinta! kantoor in Oudenaarde naar Straatsburg. Op zoek naar het echte gravelgevoel. Op zoek naar de kwaliteiten van de Eddy Merckx Strasbourg 71. En op zoek naar de wielerbaan waar de Kannibaal in de Tour van 1971 aartsrivaal Roger De Vlaeminck klopte. Allez hop, en route voor een kilometertje of 570.

Voor FSA mogen de kettingbladen nog wat kleiner

Dik vijftien jaar geleden zette FSA de compact-revolutie in gang en de Italianen kwamen vorig jaar met het idee van de Supercompact Cranksets op de proppen. Een idee waar ze de komende jaren verder op willen bouwen. Misschien handig voor als je de superkorte, maar ultra zware Pyreneeënrit uit de Tour de France zelf eens wil fietsen.

WorldTour-teams kiezen voor Feedback Sports Sprint werkstandaard

De Feedback Sports Sprint werkstandaard is geliefd bij professionele wielerploegen. De mecaniciens van Trek-Segafredo en Lotto-Soudal werken er dagelijks mee, maar ook de fiets van de succesvolle Colombiaanse tourrenner Fernando Gaviria wordt in deze periode dagelijks klaargemaakt door de mecaniciens van Quick-Step Floors Cycling Team.

Vandaag in de Tour: dynamiet in de Pyreneeën

De zeventiende Touretappe wordt voor het peloton een korte maar explosieve confrontatie met de Pyreneeënreuzen. Slechts 65 (!) km wordt er vandaag gekoerst, tussen Bagnères-de-Luchon en de top van de Col du Portet. Hier vind je het fotoverslag van onze verkenning van de korste Touretappe over drie Pyreneeëncols… Het volledige verslag lees en bekijk je in het Tourkrantje dat gratis bij de zomereditie van Grinta! zit.

Veel nieuwe PROducten

Onder de vleugels van Shimano ontwikkelde PRO zich als een volwaardig merk van accessoires en onderdelen. Dit najaar wordt het PROductaanbod weer gevoelig uitgebreid.

Krijgt het peloton straks een videoscheidsrechter?

Onder meer voetbal en hockey hebben er al eentje. En als het aan Sky-baas David Brailsford ligt komt ook de wielersport in dat rijtje. De Brit heeft het over de videoscheidsrechter. Brailsford pleit voor een snelle intrede in de wielrennerij.

Met BMC wil Dimension Data concurreren met beste WorldTour-ploegen

De wielerploeg BMC verdwijnt volgend jaar uit het peloton (deze wordt voortgezet als CCC), maar het fietsenmerk BMC blijft zichtbaar. De Zwitserse fabrikant is vanaf volgend seizoen verbonden aan Dimension Data. Er is een driejarig contract ondertekend, zo is vandaag op de rustdag in de Tour de France bekend geworden.

Twee nieuwe offroad modellen bij Merida

In Ruhpolding, in het zuid-oostelijke puntje van Duitsland, begon deze week de Global Launch van Merida. Drie weken lang kunnen dealers in een schitterende omgeving de nieuwe 2019 modellen komen testen. Wij gingen de dealers vooraf om twee volledig nieuwe bikes aan de tand te voelen: de trailbike One-Twenty en de cyclocrossfiets Mission CX.

Wie het hoofd koel houdt, verbetert zijn prestatie

Het is hoogzomer. Veel van onze fietsritten leggen we daarom of onder een brandende zomerzon. Als sporter kun je je prestatie in de hitte verbeteren door het hoofd af en toe nat te maken, blijkt uit onderzoek. Dat vermindert het gevoel van warmte en vermoeidheid, waardoor je langer of intensiever kunt sporten. Het is niet nodig om de temperatuur van het hele lichaam omlaag te brengen voor een beter resultaat.

Northwave 2019: nieuws op alle fronten

Northwave is al lang geen kleine speler meer op de markt van de fietsschoenen en -kleding. Voor 2019 zetten de Italianen in op verschillende delen van de fietsbranche.

De toekomst moet nog even wachten bij 3T

Toen 3T vorig jaar met veel bombarie de Strada racefiets met 1x aandrijving voorstelde, kondigden de heren Wiertz en Vroomen meteen ook de begrafenis van de voorderailleur aan. Die laatste weert zich echter als een duivel in een wijwatervat zodat 3T een beetje gas moet terug nemen en de Strada nu ook met een … voorderailleurnok aanbiedt.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE