Actua

Dit is de Grinta! store van deze week: Fashion For Cycling

In 2003 begonnen Cindy Van Eyck en Luc Watté met Fashion for Cycling in Aalter, daar kwam in 2009 een nieuw filiaal in het hart van de Vlaamse Ardennen bij. Met hun jarenlange ervaring in de fietswereld zijn ze de geknipte personen om een fietswinkel uit te baten. Alhoewel, fietswinkel… Fashion for Cycling is eigenlijk geen fietswinkel, want fietsen zal je er niet vinden. Wel een uitgebreid assortiment aan fietsmode en accessoires.

Dit is de Grinta! store van de week: Delta Bikes

Delta Bikes in Oostkamp staat al meer dan 25 jaar garant voor een ruim aanbod aan kwaliteitsfietsen en een uitstekende service. Geen vraag of inspanning is te veel voor het enthousiaste team van Delta Bikes. De missie: aandachtig luisteren naar klanten en hen dan begeleiden naar de juiste aankoop.

Waarom we onze hoed moeten afnemen voor koersende vrouwen

Werd er tot een jaar of wat geleden soms nog denigrerend gedaan over de prestaties van koersende vrouwen, tegenwoordig zitten we op het puntje van de stoel als Jolien d’Hoore, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten hun wedstrijden rijden. Nieuw onderzoek laat zien waarom we onze hoed moeten afnemen voor koersende vrouwen: zij presteren twee keer zoveel tijd in de hoogste hartslagzone.

Pro zadels krijgen gelvulling

Omdat niet alle rijders racers zijn, komen de Pro zadels Falcon, Griffon en Turnix er nu ook in een versie met gel. Comfort dus voor fietsers die het niet zien zitten om zitvlees te kweken voor een plankhard zadel.

Vlaanderens Mooiste: zomers wielerspektakel

Dacht je dat Vlaanderens Mooiste alleen maar een ‘voorjaarsfeestje’ is? Dan zit je mis! Er is een zomers broertje, ook Vlaanderens Mooiste genaamd. Deze toertocht, de zomereditie van de Ronde van Vlaanderen, wordt op zondag 9 september verreden. Ze staat vermeld op de Coppa Grinta!-kalender.

Ook deze Duitse (32) rijdt de Vuelta

Met de Vuelta staat de derde en laatste grote wielerronde voor de deur. Onze ogen zijn daarbij gericht op Monika Sattler. We horen u nu al denken: op wie? Monika Sattler, een ambitieuze Duitse (32), gaat alle Vuelta-ritten zelf rijden.

Vlierbeekriders pakken uit met hun Classic

Op zaterdag 8 september houden de Vlierbeekriders op het terrein van de Abdij van Vlierbeek hun zesde Vlierbeekriders Classic. Het evenement, met meerdere routes, is er eentje van formaat. Daarom heeft deze tocht een plaats gekregen op de kalender van de Coppa Grinta!.

In vier dagen langs de mooiste plekken van Limburg

Vier dagen achter elkaar fietsen over ongekend fraaie routes? Neem dan deel aan de Fietsvierdaagse Limburg (donderdag 6 tot en met zondag 9 september). De dagelijkse etappes, variërend van 25 tot 75 kilometer, vertrekken en eindigen in Lanaken. Ook aan wielertoeristen en mountainbikers wordt gedacht.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE