Actua

Kerk in West-Londen: “Bid tegen komst fietspad”

Wat als je koste wat het kost de aanleg van een nieuw fietspad wilt voorkomen? In Engeland weten ze het wel. Daar roepen ze op om naar de kerk te komen en daar (of thuis) te bidden in de hoop dat het ‘stille protest’ tegen de aanleg wordt gehoord…

Duizend cols in honderd dagen

Een bijzondere mijlpaal voor de Engelse langeafstandsfietser Phil Deeker. Hij slaagde er deze week in om zijn duizendste col in honderd dagen tijd te beklimmen. Alle bergen waren samen goed voor een half miljoen hoogtemeters. Met het volbrengen van de challenge vierde hij zijn zestigste verjaardag.

Johan Museeuw coacht (ex)-borstkankerpatiënten

De Ronde van Vlaanderen Cyclo is al jaren bijzonder populair bij wielerliefhebbers. Om die fietsdroom ook voor mensen met borstkanker haalbaar te maken, werkt de nationale borstkankercampagne Think-Pink samen met het Centrum Ronde van Vlaanderen en de Johan Museeuw Cycling Academy een uitgebreid voorbereidingsprogramma voor hen uit. Het doel: omringd door een groep gemotiveerde buddy’s hun Ronde van Vlaanderen tot een goed einde brengen.

Dit is de beste ‘Strava-kunstenaar’ van Engeland

Met Strava kun je veel meer dan alleen je training registreren en analyseren. Sommigen gebruiken de applicatie zelfs om er fraaie kunstwerken mee te maken. Tijdens een wielerfestival in Bristol stroomden vele inzendingen binnen voor de ‘Strava Art Competition’. Anthony Hoyte maakte de winnende.

Uitdagend: in zeven dagen door Frankrijk

Op zoek naar ultieme uitdaging? Kijk dan eens op de website van Race Across France. Deze ultrarace door Frankrijk gaat door in augustus 2018. Op 1 november start de inschrijving.

VIDEO: Vijf crosstips van bondscoach Sven Vanthourenhout

Het wegseizoen loopt op zijn laatste benen, hoog tijd om op een Canyon Inflite CF SLX in het wiel te kruipen bij nationaal veldritbondscoach Sven Vanthourenhout om vijf cyclocrosstips te scoren. Grinta! zet je op het juiste spoor om vlot de winter door te fietsen!

Dit zijn de nieuwste zadels van fi’zi:k

Bij fi’zi:k hebben de ontwikkelaars de afgelopen maanden alles uit de kast getrokken om voor 2018 een vernieuwde serie zadels te kunnen presenteren. Het resultaat is de Versus EVO, een collectie van vier zadels die ontwikkeld zijn met de gedachte om drukpunten zo veel als mogelijk te voorkomen.

Wat je allemaal kunt doen met een achterderailleur…

Waarvoor gebruik je een derailleur? Waar menigeen zal antwoorden dat dit fietsonderdeel bedoeld is om de ketting naar een ander tandwiel te verleggen, zijn er medewerkers van SRAM die de derailleur voor iets heel anders inzetten…

Australische triatleet finisht op een oude stadsfiets

“Waar een wil is, is een weg.” Die zin schoot door het hoofd bij Lachie Kerin toen hij fietspech kreeg in de Challenge Iskandar Puteri in Maleisië. De Australische triatleet vervolgde zijn weg op een stadsfiets….

Neem deel aan het Grinta! Back to Basecamp

Vlak voor de winter trekt Grinta! nog eens de hort op voor een leerrijk en plezant weekend dat de titel “Back to basecamp” meekreeg. Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 oktober is het R Hotel in Remouchamps ons spreekwoordelijk ‘basecamp’.