Actua

BORN daagt je uit met de WK challenge

Op zondag 30 september rijden de profs hun wereldkampioenschap wielrennen in en rond Innsbrück, goed voor een ritje van 259,4 kilometer. Als jij tegen dan even veel kilometers bij mekaar hebt getrapt, kan je bij sportvoedingfabrikant BORN een leuke prijs winnen.

FOTOSPECIAL: Bespoked fietsbeurs Bristol

In de UK-special die we in Grinta! 69 publiceerden, lees je een reportage over de Bespoked fietsbeurs in Bristol. Augustus Farmer maakte daar evenwel zo veel schitterende foto’s van de mooiste, origineelste en soms wel mafste fietsen die er tentoon stonden, dat we een aantal van die niet-gepubliceerde foto’s tonen.

Dit lees je in Grinta! 69

Grinta! 69 valt uiteen in twee grote luiken. Aan de ene kant een dossier over onze lezersreis in de Dolomieten en daarnaast het verslag van een boeiende roadtrip door Groot-Brittannië. Aangevuld met alle vaste rubrieken, aandacht voor de combinatie werk-sport en vergezeld van een leuke vakantiebrochure meer dan genoeg leesvoer om je de komende weken zoet te houden.

Vanavond valt een nobele onbekende het uurrecord aan

Geen idee of werelduurrecordhouder Bradley Wiggins al last heeft van zenuwen, want vanavond wil de Nederlander Dion Beukeboom op de Velodromo Bicentenario in het Mexicaanse Aguascalientes in één uur verder geraken dan de 54,526 meter van Sir Wiggins. Aan de voorbereiding en het materiaal van de onbekende Nederlander zal het in ieder geval niet liggen.

De zijderoute per fiets met PedalEd

Afgelopen weekend ging in Bishkek, de hoofdstad van Kirgistan/Kirgizië, de Silk Road Mountain Race van start, een solo- of duo-tocht van 1.700 kilometer door de uitgestrekte bergen van Kirgizië. Zeer interessant voor avonturiers die inspiratie willen opdoen voor hun volgende exploot.

Ook Trek zet volop in op sportief elektrisch

Trek was dit jaar niet op Eurobike aanwezig en gaf de voorrang aan een eigen huisshow om zijn 2019-nieuws te tonen. We trokken naar Trek World in Harderwijk en stelden vast dat ook bij Trek het aanbod elektrische fietsen een sportievere insteek krijgt.

Dit is de Grinta! store van deze week: Van Eyck Sport uit Aalst

Van Eyck Sport in Aalst is de ideale partner om optimaal van het fietsen te kunnen genieten. Al honderd jaar lang biedt deze fietswinkel topkwaliteit en topservice aan zowel de sportieve als recreatieve fietser. In de winkel met een oppervlakte van 1800 vierkante meter én in de webshop vind je alles wat je fietshartje verlangt!

Dit is de Grinta! store van deze week: Fashion For Cycling

In 2003 begonnen Cindy Van Eyck en Luc Watté met Fashion for Cycling in Aalter, daar kwam in 2009 een nieuw filiaal in het hart van de Vlaamse Ardennen bij. Met hun jarenlange ervaring in de fietswereld zijn ze de geknipte personen om een fietswinkel uit te baten. Alhoewel, fietswinkel… Fashion for Cycling is eigenlijk geen fietswinkel, want fietsen zal je er niet vinden. Wel een uitgebreid assortiment aan fietsmode en accessoires.

Dit is de Grinta! store van de week: Delta Bikes

Delta Bikes in Oostkamp staat al meer dan 25 jaar garant voor een ruim aanbod aan kwaliteitsfietsen en een uitstekende service. Geen vraag of inspanning is te veel voor het enthousiaste team van Delta Bikes. De missie: aandachtig luisteren naar klanten en hen dan begeleiden naar de juiste aankoop.

Waarom we onze hoed moeten afnemen voor koersende vrouwen

Werd er tot een jaar of wat geleden soms nog denigrerend gedaan over de prestaties van koersende vrouwen, tegenwoordig zitten we op het puntje van de stoel als Jolien d’Hoore, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten hun wedstrijden rijden. Nieuw onderzoek laat zien waarom we onze hoed moeten afnemen voor koersende vrouwen: zij presteren twee keer zoveel tijd in de hoogste hartslagzone.

Pro zadels krijgen gelvulling

Omdat niet alle rijders racers zijn, komen de Pro zadels Falcon, Griffon en Turnix er nu ook in een versie met gel. Comfort dus voor fietsers die het niet zien zitten om zitvlees te kweken voor een plankhard zadel.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE