Actua

L’Étape du Tour krijgt Taiwanees broertje

Taiwan maakt zich op voor de eerste editie van L’Étape Taiwan (17 september). Het is het jongste broertje van de populaire Franse cyclosportieve L’Étape du Tour. Onder meer met de organisatie van dit evenement laat Taiwan zien dat het een wielerbestemming is. Het Aziatische eiland herbergt al veel andere professionele fiets- en wielerevenementen, waaronder de KOM Challenge (20 oktober).

Vredestein maakt fietsbanden van paardenbloemen

Het Nederlandse Vredestein oogst op de Eurobike in Friedrichshafen veel aandacht met het prototype van de Fortezza Flower Power, de eerste racefietsband ooit die gemaakt is van rubber dat uit de wortels van paardenbloemen komt.

Dit is Belaey’s ‘meest waanzinnige sprong’ ooit

Sommigen zijn voor de duivel nog niet bang. Trialbiker Kenny Belaey is er zo eentje. Ditmaal verlegde hij zijn grenzen met de ‘meest waanzinnige sprong ooit’. Zo noemt hij althans zijn laatste stunt.

Grinta! 63 is er!

“Dol op de Dolomieten” staat er op de cover van Grinta! 63 die maar liefst 162 pagina’s informatie en inspiratie voor de actieve fietser in de aanbieding heeft. Dit lees je allemaal in Grinta! 63:

Vuurwerkparade: vlogger lanceert 1.000 vuurpijlen vanaf de fiets

Voor de omwonenden zal het even schrikken zijn geweest: de Britse YouTube-uitvinder Colin Furze trok met een aangepaste, langgerekte fiets de weg op. Vanaf zijn fiets lanceerde hij maar liefst duizend vuurpijlen. Het resultaat: een daverende vuurwerkshow.

Erkenning voor handgemaakte producten van Decca

Decca Sportswear mag voortaan pronken met het Handmade in Belgium (HIB)-label van Unizo. Gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt en Oost-Vlaams directeur Jos Vermeiren kwamen het label persoonlijk overhandigen in de fabriek van het Zottegemse familiebedrijf.

Documentaire: het avontuur van een ultrarace

Ultraraces zijn misschien wel het toppunt van onze wielersport. Dagen, soms weken achtereen – uiteraard met korte tussenstops! – zitten mannen en vrouwen in het zadel om hun onderneming te doen slagen. De documentaire ‘The journey to the other side’ geeft een goed beeld van wat er bij zo’n ultrarace komt kijken.

Waar een bladblazer al niet goed voor is…

Als we van huis gaan voor een fietsrit houden we er allemaal rekening mee: de wind. Waar hebben we hem op kop en waar blaast hij van opzij of van achteren? Het kereltje in onderstaande video hoeft zich er geen zorgen om te maken. Die geniet altijd rugwind dankzij zijn creatieve vader.

Help jij Jolien D’hoore aan succes op WK?

Wil jij straks trots aan je vrienden kunnen vertellen dat je een topwielrenster op weg naar WK-succes hebt geholpen? Reageer dan maar snel op het bericht van onze landgenote Jolien D’hoore…

Maserati’s e-bike: net zo flitsend als de auto?

Dat automerken een eigen fiets lanceren, is niet nieuw. Maar toch blijven het telkens weer opvallende, exclusieve verschijningen die een vermelding meer dan waard zijn. Maserati presenteert volgende week tijdens Eurobike haar eerste elektrische fiets.