Actua

Fi’zi:k vernieuwt haar open zadels

Elke racefietser is anders. En dus verlangt ook elke racefietser naar een ander type zadel. Fi’zi:k biedt in de collectie racefietszadels enkele open modellen die de druk verlagen en gevoelloosheid vermijden.

Zo houd je je voeten deze winter warm en droog

Fi’zi:k breidt haar serie winterschoenen uit met de Artica X5 en R5. Met deze modellen mikt de fabrikant op fietsers die koste wat het kost willen doorfietsen in wintertijd, hoe slecht de weersomstandigheden soms ook zijn.

Fi’zi:k Infinito R1 Knit: eersteklas breiwerk

Fi’zi:k haakt in op een trend die steeds duidelijker wordt. Het bekende merk presenteert voor 2018 raceschoenen waarbij gebruik is gemaakt van geweven materiaal. De naam van de schoen: de Infinito R1 Knit.

Dit is je kans! Figureer in nieuwe film over Frank Vandenbroucke

Treed jij straks op in de nieuwe film over het leven van Frank Vandenbroucke? Het kan, want de mensen achter de productie zijn op zoek naar maar liefst driehonderd figuranten. Op vrijdag 27 oktober moet je een gaatje vrij hebben in je dagprogramma.

Eddy Merckx opent Euro Cycling XP

Niemand minder dan wielerlegende Eddy Merckx opent de eerste editie van Euro Cycling XP. Dat wielerevenement vindt plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 oktober in MECC Maastricht.

“Betaal alleen nog startgeld aan Van Aert en Van der Poel”

Met de cross in Ronse is het veldritseizoen afgelopen seizoen echt in gang geschoten. Gaat het enkel over de sportieve kant van de sport? Neen! Er is ook genoeg te doen om de startgelden. Die zouden in sommige gevallen de pan uitrijzen. Het gevolg: een kleiner deelnemersveld.

Continental adopteert opgeknapte mountainbikeroute

Continental adopteert de mountainbikeroute Austerlitz van Staatsbosbeheer in het Nederlandse Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De bandenfabrikant levert een financiële bijdrage voor het onderhoud in de komende drie jaar. De mountainbikeroute is afgelopen zaterdag geopend.

Allied Cycle Works roeit tegen de stroom in

De meeste van onze carbon fietsen komen uit een Aziatische fabriek. Over de wijze waarop ze gemaakt zijn, doen de meeste merken nogal schimmig. Het is het goed bewaarde geheim van de smid. Allied Cycle Works gaat dwars tegen beide trends in.

Oef! Fietsster komt vast te zitten op spoorwegovergang

Een fietsster in het Engelse West Sussex zal afgelopen week toch behoorlijk wat zweetdruppels van haar voorhoofd hebben geveegd… De dame kwam vast te zitten op een spoorwegovergang, nadat ze onder een sluitende boom was doorgereden. Ze werd ternauwernood gered.

Test de ultieme winterjas van Sportful

Met de Fiandre Ultimate WS Jacket heeft Sportful het kroonjuweel aan de Fiandre-lijn toegevoegd. Het is een zeer prettige winterjas om te dragen bij temperaturen die uiteenlopen van 0 tot 20 graden. Kortom: een onmisbaar kledingstuk tussen september en april. De jas is te testen in de vele Sportful-winkels.