Actua

Louis Talpe komt met kledinglijn

Nog even en Louis Talpe is niet alleen meer bekend van televisie, maar ook van zijn wielerkleding. In samenwerking met Bioracer heeft hij vandaag een eigen kledingmerk gelanceerd.

Dit is de eerste 3D-geprinte fietsbrug ter wereld

Als je een route gaat fietsen rond het Nederlandse Gemert, doe je mogelijk een bijzondere ervaring op, al zul je het misschien niet eens zo snel door hebben. In deze plaats ligt de eerste 3D-geprinte fietsbrug ter wereld. Deze is van de week in gebruik genomen.

Jacht op startbewijzen populaire Nove Colli opent

De pre-registratie voor deelnemers aan de Granfondo Nove Colli is vandaag begonnen. Begin november kunnen fietsers hun startbewijs definitief bemachtigen op de click-day. Voor wie niet zit te wachten op al die bureaucratie is er een oplossing: het Italiaanse hotel Valverde & Residenza verzekert haar gasten van een startnummer. Je moet dan uiterijk 31 maart 2018 toehappen.

Inschrijving L’Étape du Tour start maandag

Ben je intussen bezig om je wieleragenda voor 2018 vorm te geven? Grinta! helpt je een handje en doet ideeën aan de hand. Morgen start de inschrijving voor L’Étape du Tour. Die volgt de route van de tiende rit uit de Tour de France van komend seizoen.

Vijf tips voor bezoekers van Euro Cycling XP

Vandaag is het zover. De eerste editie van Euro Cycling XP begint in het MECC in Maastricht. Grinta! is er alle dagen bij (vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober) en geeft je alvast vijf tips. Verzeker jezelf nog snel van een kaartje!

Docu: hoe de Engelstaligen hun intrede in de Tour maakten

De Tour de France van 1928 was een gedenkwaardige. Niet alleen omdat eindwinnaar Nicolas Frantz vanaf dag één in het geel reed, maar ook omdat er voor het eerst een team met renners uit Engelstalige landen aan de start stond. Volgende maand (9 november) is er een documentaire over dat onderwerp in bioscopen in het Verenigd Koninkrijk te zien.

Nibali en Evans gaan Taiwans grootste wieleruitdaging aan

Taiwan is al lang niet meer het land dat alleen onze racefietsen maakt. Het Aziatische eiland ontpopt zich langzaamaan tot wielernatie. Zo is er jaarlijks de Ronde van Taiwan. En op vrijdag 20 oktober is er een straffe wedstrijd voor profs en amateurs: de KOM Challenge. Vincenzo Nibali en Cadel Evans trekken naar de start.

RPM Cycling beloont teams met veel volgers

Het jonge Italiaanse kledingmerk RPM Cycling houdt er een moderne manier op na om fietskleding aan de man te brengen. Hoe meer volgers een team heeft op sociale media, hoe hoger de korting die RPM geeft bij teamkleding die besteld wordt.

Met het Hot Pack No-Rain Jack dringt regen niet door

Het duurt niet lang of de weersomstandigheden gaan echt verslechteren. De natte en koude maanden van het jaar kloppen bijna op de deur. Sportful zorgt er met het Hot Pack No-Rain Jack voor dat deze minder aangename tijd toch aangenaam wordt.