Actua

125-jarig Gazelle vereeuwigt haar medewerkers

Gazelle staat aanstaande zondag (10 september) op bijzondere wijze stil bij haar 125-jarig jubileum. Voor de fabriek in het Nederlandse Dieren maakt Gazelle klokslag 14.33 uur een historische personeelsfoto. Precies negentig jaar geleden werd eenzelfde plaat geschoten met het personeelsbestand van toen.

Climbing For Life trekt naar de Vogezen

Sportende Belgen nemen vanaf donderdag een stukje van de Vogezen in Frankrijk over. Daar zijn de tenten opgeslagen voor Climbing For Life. Het is voor de vijfde maal dat Golazo Sports, Energy Lab, de Association Belge du Diabète (ABD) en de Diabetes Liga een fietsevent organiseren dat in het teken van diabetes staat.

Oranje fietsen voor Nederlandse olympiërs én fans

Hoewel het nog zomer is, denkt Gazelle al aan komende winter. Het Nederlandse fietsenmerk werkt aan speciale TeamNL-fietsen voor de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (9 tot 25 februari 2018). De oranje tweewielers voor de Nederlandse olympiërs komen ook beschikbaar voor de fans van TeamNL.

EK Fixed Gear Crit in foto’s

Dit weekend vond in de Oostendse Vuurtorenwijk het officieuze EK Fixed Gear Crit plaats, een samenwerking tussen Rad Race en Ostende Koerst. We stuurden er twee man naartoe: een met pen en papier en een met een fototoestel.

Gaan we deze fiets veel in beeld zien?

We zitten midden in de Vuelta en zouden haast vergeten dat het veldritseizoen al bijna begint. Wout Van Aert showde de wereld inmiddels zijn nieuwe Felt-fiets. De wereldkampioen is maar wat blij met zijn hagelwitte aanwinst.

Britse (38) gaat voor twee straffe records

De Britse Jasmijn Muller begint dinsdag aan twee recordpogingen. Ze wil zo snel mogelijk van het zuidwesten naar het noordoosten van het Verenigd Koninkrijk (Lands End naar John O’Groats) fietsen. Daarnaast probeert ze een afstand van 1.000 mijl in zo kort mogelijke tijd op de teller te rijden.

Baanrenner gekatapulteerd na bizarre manoeuvre

Schokkende beelden van de Pan-Amerikaanse baankampioenschappen in Trinidad en Tobago. Eén van de renners, James Mellen (Verenigde Staten), ging onderuit op het hout tijdens de finale van de keirin. Keron Bramble die in zijn wiel zat probeerde hem te ontwijken, maar dat liep helemaal verkeerd af.

Baguet Bicycle Center opent de poorten

Serge Baguet, de voormalig kampioen van België en Tourritwinnaar, is niet meer onder ons. Maar zijn Bicycle Centers in Calpe en Mojacar gaan wel gewoon verder. “Op uitdrukkelijk verzoek van hemzelf”, klinkt het bij TUI, dat garant staat voor de reizen naar de Spaanse wielerenclaves.

Castelli’s schorpioen keert terug op roze trui

Een wisseling van de macht in Italië. Na twintig jaar is het niet meer Santini dat de roze trui van de Giro d’Italia mag ontwerpen. Die eer gaat nu naar Castelli. Het merk heeft een verbintenis voor ten minste vier jaar gesloten met de mensen van de Giro d’Italia.