Actua

FOTOSPECIAL: Dit zijn de winnaars van onze Rondefotograafwedstrijd (categorie helden)

Tijdens de Ronde van Vlaanderen staan honderduizenden mensen langs het parcours. Een groot deel van het publiek is gewapend met camera en smartphone. Mensen willen hun helden zo goed mogelijk op de gevoelige plaat vastleggen. De meeste van deze beelden belanden onmiddellijk erna in de vergetelheid. Zonde, toch? Daarom organiseerde het Centrum Ronde van Vlaanderen een fotowedstrijd, ondersteund door Grinta!. Van iedere categorie werd een top drie bepaald. Bekijk hier de winnaars in de categorie helden.

Sagan jaagt snelheid in de hoogte

Sagan en snelheid. Die twee passen bij elkaar als een sleutel op een slot. De Slovaak vond na zijn drukke voorjaar tijd om even wat anders te doen. Hij ruilde de fiets in voor een sportauto waarmee hij de snelheid in de hoogte joeg. Samen met zijn ploegmakkers van Bora-Hansgrohe trok hij naar de Salzburgring in Oostenrijk.

Buy one, get one

Bestel nu een Specialized fietsband en ontvang een tweede gratis.

Nieuw eerbetoon aan Mike Hall

Een nieuw eerbetoon aan Mike Hall, de man die eind maart om het leven kwam in de Indian Pacific Wheel Race. Zijn familie roept fietsers van over de hele wereld op om volgende week dinsdag (2 mei) naar het Britse Harrogate te komen. Harrogate, een stad in Yorkshire, is de geboorteplaats van Hall.

FOTOSPECIAL: Dit zijn de winnaars van onze Rondefotograafwedstrijd (categorie decor)

Tijdens de Ronde van Vlaanderen staan honderduizenden mensen langs het parcours. Een groot deel van het publiek is gewapend met camera en smartphone. Mensen willen hun helden zo goed mogelijk op de gevoelige plaat vastleggen. De meeste van deze beelden belanden onmiddellijk erna in de vergetelheid. Zonde, toch? Daarom organiseerde het Centrum Ronde van Vlaanderen een fotowedstrijd, ondersteund door Grinta!. Van iedere categorie werd een top drie bepaald. Bekijk hier de winnaars in de categorie decor.

Papegaai neemt afscheid van Scarponi

De wielerwereld heeft verslagen gereageerd op de dood van Michele Scarponi. De Italiaanse renner stierf afgelopen weekend in het harnas na een trainingsrit. In datzelfde harnas, het shirt van werkgever Astana, zal Scarponi worden begraven.

De ideale cadans

Toen Lance Armstrong ooit met meer dan honderd pedaalomwentelingen per minuut bergop reed, werd het plots mode om met een hoge cadans te rijden. Nu de zomer is aangebroken en heel wat mensen naar het zuiden afzakken om bergen te bedwingen, zoeken we met bewegingswetenschapper Mark Snaterse naar de ideale cadans.