Actua

Grinta! 62 is er!

Met de start van de Tour de France in Düsseldorf richten we in Grinta! 62 de focus op Duitsland.

Ex-kankerpatiënt rijdt langste afstand ooit in één week

Een man uit het Engelse Warwickshire heeft geschiedenis geschreven. James Golding fietste de grootste afstand in zeven dagen bij elkaar, wat goed is voor een Guinness World Record. Dat hij twee keer kanker overwon maakt het verhaal extra bijzonder.

Een badge voor elke col

Nice beschikt over een prachtig, uitdagend achterland voor fietsers. Aan pittige beklimmingen geen tekort. Het high-end kledingmerk Café du Cycliste, gevestigd in de Franse stad, komt nu met een rist badges. Iedereen die één van de bergen heeft bedwongen, kan een badge claimen.

Nieuwe Speedfox van BMC

Niettegenstaande de geruchten dat BMC-mecenas Andy Rihs mogelijk stopt met sponsoring van zijn wieleractiviteiten, rollen er onverminderd nieuwe bikes van de band. Na de marathon/XC-mtb Agonist enkele dagen geleden, viel er nu een persbericht over de Speedfox in de mailbox.

Ridley neemt Eddy Merckx Cycles over

Race Productions NV, de Belgische fabrikant achter Ridley, heeft fietsmerk Eddy Merckx Cycles overgenomen. Dat heeft het bedrijf vrijdag in een persbericht laten weten. De schaalvergroting moet Eddy Merckx-fietsen helpen aan een internationale doorbraak.

100% Getest komt eraan

In Grinta! 62 maken we melding van producttesten (100% Getest) die op deze website verschijnen. Het slechte nieuws is dat ze hier nog niet staan, het goede nieuws is dat ze zeer spoedig volgen. Begin volgende week komen de eerste 100% Getest-berichten online. Alvast veel leesplezier gewenst. Doe er bovendien je voordeel mee!

Aftermovie: geslaagde 2017-editie Mon Ventoux

2994. Dat is het aantal beklimmingen van alle deelnemers aan de beweegcampagne Mon Ventoux (2017) tezamen. Precies een week geleden had het evenement plaats. In een bijzonder fraaie aftermovie blikt de organisatie terug op het spektakel in Frankrijk.