Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe telg in de Marmotte-familie

Look Marmotte Hochkönig wordt manche UCI Gran Gondo World Series.

De Marmotte-familie breidt uit met de Look Marmotte Hochkönig die op 17 juni voor het eerst wordt georganiseerd. De wereldberoemde Marmotte Alpes en de Marmotte Pyrenées die er vorig jaar al bij kwam zijn de andere Marmotte-ritten. Starten en aankomen doe je in het Oostenrijkse Mühlbach am Hochkönig. Daartussen moet je 167 kilometer door de Alpen zien te overleven.

De Look Marmotte Hochkönig wordt de twintigste manche van de UCI Gran Fondo World Series. Daardoor is het de perfecte kans om een startplaats af te dwingen voor het officiële WK voor Granfondorijders dat eind augustus in het Franse Albi plaatsvindt. De eerste 25% van elke leeftijdscategorie kan zich kwalificeren.

 Het parcours van de Marmotte Hochkönig is niet voor watjes. Van bij de start gaat het meteen 6,5 kilometer bergop, naar de 1.307m hoge Dietner Sattel. Daarna gaat het over de Filzensattel (1.290 m), na een wat vlakker middengedeelte volgt dan na 82 km de beklimming van de Griessenpass (986m). Het venijn zit ‘m in de staart met de beklimming van de Dietner Sattel vanuit de andere richting en de klim naar de 1.502 m hoge Mühlbach am Hochkönig. (SV)

 

www.lookmarmottegranfondoseries.com

www.ucigranfondoworldseries.com