Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe fietsstraat (30 kilometer per uur) in Peer krijgt trajectcontrole

Systeem moet vooral in de avonduren snelheidsduivels afremmen

Maandag start in Peer het werk aan de nieuwe fietsstraat. In de Oudestraat, Markt en Kerkstraat gaan de kasseien aan de kant en wordt plaats gemaakt voor de eerste fietsstraat door een centrum in Vlaanderen. Daarop krijgen fietsers ruim baan.

Een fietsstraat is iets anders dan een autovrije straat. De automobilist is straks, als het werk erop zit, gewoon welkom in het centrum, maar zal wel voorrang moeten verlenen aan de fietsers. Die mogen de gehele rijbaan gebruiken. De inrichting is comfortabel voor fietsers. Het wegdek is prettig, de kruispunten zijn extra veilig en er komen nieuwe stalplaatsen voor fietsen.

Automobilisten mogen de fietsers niet voorbijsteken en moeten zich houden aan een maximale snelheid van 30 kilometer per uur. Het is goed om je daar als bestuurder aan te houden, want er komt een trajectcontrole. Het stadsbestuur van Peer heeft groen licht gegeven voor een trajectcontrole van 680 meter tussen de twee stadspoorten. Het systeem moet vooral ’s avonds snelheidsduivels afremmen.