Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw eerbetoon aan Mike Hall

Een nieuw eerbetoon aan Mike Hall, de man die eind maart om het leven kwam in de Indian Pacific Wheel Race. Zijn familie roept fietsers van over de hele wereld op om volgende week dinsdag (2 mei) naar het Britse Harrogate te komen. Harrogate, een stad in Yorkshire, is de geboorteplaats van Hall.

De uitvaart zelf zal plaatsvinden in besloten kring. De open bijeenkomst is volgens familie voor iedereen ‘die een band had met Mike en hem wil herinneren in goed gezelschap’. Mensen die de behoefte hebben kunnen een paar woorden tot Hall en de nabestaanden richten. Bezoekers wordt gevraagd om in wielerkledij te komen of in andere kleding die men gepast vindt. De familie roept mensen op om met de fiets te komen. Er wordt opslagruimte geregeld.

Hall had een grote reputatie in het endurance-circuit. De Brit won onder meer twee maal de TransAm Race en de Tour Divide. Hij heeft beide evenementen samen in de kortste tijd afgelegd en is daarmee recordhouder. In 2012 won hij de World Cycle Race. Daarvoor had hij 91 dagen en 18 uur nodig, een tijd die sneller is dan het Guinness World Record voor een fietsronde om de aarde. Hall was tevens organisator van de Transcontinental Race.

Hall woonde in Wales. Er zijn plannen om daar begin juni een wielerevenement te houden ter nagedachtenis aan de overleden fietser. Hij kwam om het leven in de Indian Pacific Wheel Race na een botsing met een auto in Canberra.

Gerelateerde artikels