Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Niet mis: 2.000 kilometer fietsen op Antarctica

Australische trotseert 45 dagen lang extreme kou.

Een avontuurlijke fietsster die Antarctica op de fiets wil gaan doorkruisen (een tocht van bijna tweeduizend kilometer) heeft via Kickstarter een campagne opgestart. Het doel is om zo voldoende geld in te zamelen: 40.000 dollar, omgerekend ruim 36.000 euro. Mensen die deelnemen aan de crowdfunding maken kans op een fat bike waarmee de fietsster, Kate Leeming, de uitdaging aangaat.

De Australische Leeming, afkomstig uit Melbourne, wordt volgens Australische de eerste mens die (over zo’n lange afstand) naar de Zuidpool fietst. Gemakkelijk wordt dat niet, want ze krijgt onderweg te maken met temperaturen die ver onder het vriespunt liggen (-40 Fahrenheit). In totaal denkt ze zo’n 45 dagen nodig te hebben. Deze maand, volgende maand of in januari 2017 moet het ervan komen.

Christini Bikes, een bedrijf uit Philadelphia, heeft een op maat gemaakte fiets ontwikkeld. Beide wielen worden aangedreven met pedaalomwentelingen. In de video hieronder wordt meer uitleg gegeven. Om de kou te kunnen trotseren draagt ze speciale kleding en laarzen. Tijdens een trial run in Groenland is deze uitrusting reeds getest.  

Gerelateerde artikels