Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nick Nuyens haalt de mosterd uit Toscane

Dwars door het Hageland is de 'Strade Bianche van het Hageland'.

Eén ding is vrijwel zeker: we kunnen aanstaande vrijdag (13.15 uur) spektakel verwachten in het Hageland. Dan wordt de nieuwe versie gereden van Dwars door het Hageland. Het parcours bestaat uit een mix van gewone wegen, kasseiwegen en onverharde paden. Organisator Nick Nuyens heeft zich bij het selecteren van de route duidelijk laten inspireren door de Strade Bianche.

De Strade Bianche is een jonge klassieker, maar inmiddels niet meer weg te denken uit het circuit met klassiekers. Met de witte kiezelwegen in het vooruitzicht zit iedere wielerliefhebber in het voorjaar op het puntje van zijn stoel. Het Hageland is dan nog niet te vergelijken met Toscane en de citadel van Diest heeft niet de luister van het wereldberoemde Piazzo del Campo in Siena, maar toch heeft een koersopzet als deze heel wat potentie. De koers is hoe dan ook aantrekkelijk en de sfeerbeelden daaromheen spreken toeristen ongetwijfeld aan.

Er ligt de renners in Dwars door het Hageland (bijna 200 kilometer) een twintigtal pittige stroken te wachten. Niels Albert en Nick Nuyens hebben ze zorgvuldig geselecteerd. Daarnaast liggen er heel wat pittige heuveltjes voor de wielen. In deze vijfde manche om de Napoleon Games Cycling Cup mogen we dan ook mannen met een grote motor verwachten. Tom Boonen, Wout Van Aert en Niki Terpstra, bijvoorbeeld. De start is in Aarschot (13.15 uur) en de aankomst is op de Citadel in Diest. VTM zendt de koers uit.

Gerelateerde artikels