Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nice ontvangt koers voor eerst sinds terreurdaad

Autoriteiten hebben veiligheidsmaatregelen aangekondigd.

Parijs-Nice is een koers waar iedere wielerliefhebber jaarlijks naar uitkijkt. De gevoelens van de fans in Nice zullen dit jaar toch wat gemengd zijn. Zondag eindigt de koers er voor het eerst sinds de gewelddadige terreuraanslag van afgelopen zomer (14 juli).  

Uit respect voor de slachtoffers van de verwerpelijke daad heeft organisator ASO gekozen voor een afwijkende finale. De 75ste editie van de ‘Rit naar de Zon’ eindigt niet op de traditionele Promenade des Anglais, maar op Le Quai des Etats-Unis. Dat ligt in het verlengde van de internationaal bekende kustweg.

Zondag weten we dus definitief wie opvolger wordt van Geraint Thomas. De afsluitende rit telt 115,5 kilometer. Onderweg wachten er vijf beklimmingen. In totaal gaat het 32 kilometer bergop.

Er zijn voor zondag scherpe veiligheidsmaatregelen aangekondigd. Eigenlijk had vorig jaar het Europees kampioenschap wielrennen zullen plaatsvinden in Nice. Na de terreurdaad besliste de stad Nice dit evenement uit veiligheidsoverwegingen van de kalender te schrappen. Plouay, ook in Frankrijk, werd daarop gastheer.