Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nederlandse olympiërs op oranje e-bikes in Tokio

Volgens inmiddels goede traditie ondersteunt Gazelle de Nederlandse afvaardiging voor de Olympische Spelen met oranje fietsen. Ditmaal mogen de atleten op pad met customized e-bikes, zo bleek bij de overhandiging.

Chef de mission Pieter van den Hoogenband, skateboardster Roos Zwetsloot en speerwerpster Noëlle Roorda hebben de oranje CityGo’s inmiddels in ontvangst genomen voor de trip naar Tokio. Het drietal kwam daarvoor hoogstpersoonlijk naar de Gazelle-fabriek in Dieren in de provincie Gelderland.

Pieter van den Hoogenband: “Het is mijn taak als chef de mission om er alles aan te doen om onze sporters en staf tijdens de Spelen zo goed mogelijk te faciliteren en het succes van onze ploeg te vergroten. Onderdeel hiervan is het organiseren van comfortabel vervoer. Sinds de Spelen van 2014 doen we dat ook met fietsen, die een ideale oplossing voor sporters en staf bieden om bijvoorbeeld naar de venues of het krachthonk te rijden. Daarnaast staan de oranje fietsen op de Spelen inmiddels wereldwijd symbool voor Nederland.”

TeamNL CityGo

De Nederlandse sporters en begeleiders fietsen tijdens Tokyo 2020 op een customized CityGo C7 HMS. De fiets heeft een trendy karakter en is uitgerust met de geluidsarme E5000-middenmotor van Shimano. De sporttas gaat gemakkelijk mee in de voordrager.Naast het standaard ART-gecertificeerd ringslot is er op de bagagedrager een opbergcase gemonteerd voor een extra kettingslot. De consumentenadviesprijs van de CityGo HMS bedraagt 2.199 euro. Dat is inclusief de batterij.

Gerelateerde artikels