Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nederlander (27) fietst naar China

Rit, goed voor 12.000 kilometer, te volgen bij Discovery.

Een wereldreis maken per fiets. Voor velen is het een grote droom. Zo ook voor de Nederlander Bas Jongerius (27). Morgen, zondag, stapt de avonturier op de fiets voor een reis van Amsterdam naar China. Via het YouTube-kanaal van Discovery Channel wordt de tocht in beeld gebracht. Jongerius filmt onderweg met GoPro’s en drones.

De Nederlander gaat gemiddeld 400 kilometer per week fietsen. Hij rijdt van Amsterdam naar China via Duitsland, de Balkan, Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië. De grootste reden om naar China te fietsen is de grote diversiteit van regio’s onderweg. Eén van de onzekerheden op de route is de (in)stabiliteit van de regio’s waar hij doorheen wilt fietsen. Het wel of niet kunnen verkrijgen van een visum is vaak onzeker tot het laatste moment en daarom is de geplande route een benadering van de weg die hij daadwerkelijk kiest.

Discovery neemt de online kijker wekelijks mee op zijn uitdagende reis met korte video’s over zijn belevenissen. Gedurende de 12.000 kilometer van Amsterdam naar China krijgt Jongerius te maken met verschillende uitdagingen zoals zijn eigen fysieke gesteldheid, de gebieden waar hij doorheen reist, zijn uitrusting, maar natuurlijk ook wat de tocht mentaal met hem doet. Naar verwachting is de eerste video te zien in mei via YouTube. Discovery publiceert daarna wekelijks een nieuwe video.

Gerelateerde artikels