Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mystery Mountain: trainen voor een klim, zonder te weten welke

Deelnemers Mystery Mountain halen ruim een ton op met beklimming van Stelvio.

Weken, misschien wel maanden hard trainen, zonder dat je precies weet waarvoor. De deelnemers aan de Destil Mystery Mountain kunnen erover meepraten. Zij beklommen afgelopen week de befaamde Stelvio voor het goede doel, maar kregen pas een paar dagen van tevoren te horen welke bergreus zij moesten bedwingen.

De enige informatie die bij de deelnemers bekend was, was dat de uitdaging vergelijkbaar is met het beklimmen van de Mont Ventoux (1, 2 of 3 keer). Maandenlang zijn de deelnemers dus in training geweest voor het bedwingen van een voor hun nog onbekende berg. Tussentijds zijn zij middels informatieavonden op de hoogte gehouden van de laatste informatie en trainingstips.

Op maandagavond 5 september, enkele dagen voor vertrek, werd tijdens een informatiebijeenkomst bekendgemaakt wat de uitdaging van Mystery Mountain 2016 was. Op donderdag 8 september werden de deelnemers, begeleiders en supporters ontvangen in Italië, Solda. Op 10 september ging de uitdaging van start: het beklimmen van de Passo del Stelvio. Voor elke discipline (wielrennen, mountainbike, hardlopen en hiking) werd een route op maat verzorgd. 

Uiteindelijk hebben 88 deelnemers tijdens dit sportieve evenement de Passo del Stelvio bedwongen voor het goede doel. In totaal bracht dit een bedrag van 115.325,00 euro op. Dit geld gaat naar tal van organisaties die een nobel doel nastreven. Mystery Mountain is een evenement georganiseerd door Stichting Winnen Doen We Samen. Dat is de goededoelenstichting van het Tilburgse (Nederland) bedrijf Destil.

  • mystery-mountain-deelnemers.jpg
  • mystery-mountain-uitreiking-cheque.jpg

De gecombineerde inzet van alle deelnemers, begeleiders en sponsoren heeft er toe geleid dat een cheque ter waarde van 115.325,00 euro kon worden overhandigd aan de ambassadeurs Steven Rooks (oud-renner) en Tim Coronel (autocoureur). 

Gerelateerde artikels