Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Museeuw rijdt 24 uur aan een stuk voor goede doel

Johan Museeuw een dag lang op de rollen in Centrum Ronde van Vlaanderen.

Dat het met de conditie van Johan Museeuw nog altijd goed zit, laat hij eind dit jaar zien. ‘De Leeuw van Vlaanderen’ gaat in de kerstperiode 24 uur aan een stuk fietsen op de rollen. Dat doet hij in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde voor de Warmste Week van Studio Brussel.

Het Centrum koos als goed doel voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Die partij staat klaar voor vluchtelingen en ondersteunt hen bij de asielprocedure.

In het Centrum in hartje Oudenaarde staan van zaterdag 17 tot en met donderdag 22 december vijf rollenbanken met fietsen klaar. Bij de entree kan iedereen die wil een uur lang meerijden. De kosten bedragen 20 euro. Deelnemers kunnen zich ook laten sponsoren voor een kilometerbedrag. Degene die zo het meeste inbrengt krijgt twee VIP-tickets voor de Ronde van Vlaanderen (2 april).

Johan Museeuw laat zich op de laatste dag van het event zien. Hij tekent voor de finale van 24 uur. De oud-toprenner heeft goede hoop dat hij ex-collega’s bereid weet te vinden om ook op de fiets te stappen. Museeuw rekent in ieder geval op Eddy Planckaert. Meer informatie is te zien op de website van het Centrum.