Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mountainbike Museum tien historische Merida’s rijker

Het Mountainbike Museum in Arnhem heeft haar collectie uitgebreid zien worden. Merida Benelux heeft tien historische mountainbikes aan het particuliere museum beschikbaar gesteld. Het fietsmerk is daarmee officieel Heritage Partner van het museum geworden.

Het gaat om een tiental fietsen, waaronder de eerste modellen die Merida in de Benelux heeft verkocht. Daarnaast zijn het modellen in de set-up zoals bekende namen als José Hermida, Gunn-Rita Dahle en Rudi van Houts ze ooit hebben bereden. In het shirt van Multivan Merida Biking Team (vanaf 1996) behaalden zij en teamgenoten grote successen.

“Als partner van het Mountainbike Museum kunnen wij de bezoekers tonen waar de roots van ons merk liggen”, stelt Peter Koperdraad van Merida Benelux. “Het was al jaren een hobby van mij om oude mountainbikes en racefietsen op te sporen en te verzamelen. Ondertussen staat er achter de schermen in ons eigen Experience Center in Apeldoorn een aardige collectie Merida-erfgoed, maar het is nog mooier die geschiedenis ook aan het publiek te kunnen tonen in een echt museum.”

Naast de historische modellen levert Merida nieuwe mountainbikes aan het museum. Die zijn beschikbaar voor verhuurdoeleinden. “Met het partnership vallen we terug op onze lange geschiedenis in deze mooie sport en zijn we goed zichtbaar bij de echte liefhebbers van het mountainbiken. Het Mountainbike Museum ligt in een mooie mountainbikeomgeving en is een ideaal start- en eindpunt voor een mooie rit. Dichter bij je doelgroep kun je niet komen.”

Liefhebberij

Het Mountainbike Museum en de collectie zijn eigenhandig opgebouwd door mountainbikeliefhebber Jeroen van Roekel. Het museum is gevestigd aan de Kemperbergerweg in Arnhem. Vanwege de lockdown is het op dit moment gesloten.