Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Modderstromen verwoesten Tourparcours

Werk aan de winkel voor de Fransen. Afgelopen weekend heeft noodweer zijn sporen nagelaten op plaatsen waar volgende maand de Tour de France passeert. In de Franse Pyreneeën ontstonden modderstromen na hevige onweersbuien en regenval. Daardoor raakten enkele wegen ernstig beschadigd.

Eén van de getroffen plaatsen is de weg op de Col d’Agnes. Die beklimming is een scherprechter in het parcours van de dertiende etappe van de Ronde van Frankrijk. De Fransen is er ongetwijfeld veel aan gelegen om de weg op te lappen, aangezien de dertiende etappe wordt verreden op 14 juli, de nationale feestdag in Frankrijk. Er is voor die dag een mooie rit uitgestippeld met drie pittige beklimmingen in de Pyreneeën.

De lokale autoriteiten zijn inmiddels begonnen met de herstelwerkzaamheden aan het wegdek van de Col d’Agnes. Maar er bestaat nog altijd een kans dat de klim moet worden geschrapt. Een lang stuk door de vallei is het alternatief om van de Col de Latrape naar de Mur de Péguère te komen. Daardoor wordt de honderd kilometer lange etappe wellicht een stuk minder zwaar.

Gerelateerde artikels