Deel dit artikel:

MISSION 48.1000: 1.000 kilometer in 48 uur

Op 10 en 11 april gaan zeven mannen en één vrouw verspreid over verschillende landen van de wereld de ultieme uitdaging aan om 1.000 km solo af te leggen binnen 48 uur. Onder hen paralympisch goudenmedaillewinnaar Daniel Abraham Gebru uit Nederland, de Belgische wereldkampioen Granfondo Maxim Pirard én onze eigen blogger. Drijvende kracht achter deze uitdaging is het Nederlandse FUTURUM.

Met MISSION 48.1000 creëert FUTURUM een jaarlijks terugkerende uitdaging waaraan alleen op uitnodiging meegedaan kan worden. 1000 kilometer in 48 uur. Op papier lijkt het te doen, maar als je de regels die van toepassing zijn erbij pakt, begint de twijfel toe te slaan….

Grenzen verleggen

Jezelf en anderen constant uitdagen om grenzen te verleggen zit in het DNA van FUTURUM. In deze speciale tijden is de behoefte naar het opzoeken van grenzen bijzonder groot. De deelnemers aan MISSION 48.1000 staan dan ook voor een extreme uitdaging. “In een periode waarbij het gemis van uitdagende toertochten de kop op stak, is het idee van MISSION 48.1000 geboren”, aldus Roland ten Brinke, die één van de initiatiefnemers is vanuit FUTURUM. “We verwachten eigenlijk niet dat iemand in staat is om deze challenge te volbrengen. Als het wel lukt, verdient deze uitdager een bijzonder eervolle vermelding en uiteraard een plek in onze MISSION 48.1000 Hall of Fame.”

Op uitnodiging en met duidelijke regels

MISSION 48.1000 is een invitation-only evenement. Iedereen die wil deelnemen, moet hiervoor een motivatie sturen. De regels van de challenge zijn duidelijk. De 1.000 kilometer moet worden afgelegd in zes etappes die in lengte opbouwen van 80 tot 300 kilometer per etappe. De vijf rustmomenten van minstens een kwartier tussen elke etappe zijn een verplichting. Het plannen van de routes, slaap-, eet- en rustmomenten vormt een bijkomende uitdaging naast de lange afstand.

Acht bijzondere deelnemers

De eerste editie van MISSION 48.1000 wordt overschaduwd door de coronapandemie. En dus zullen de acht uitverkoren deelnemers de uitdaging aangaan vanuit hun thuisplaats. Een opvallende naam op de deelnemerslijst is Daniel Abraham Gebru. Paralympisch kampioen wielrennen en volgend jaar in Tokio titelverdediger.

Maar Daniel is niet de enige kampioen. Wereldkampioen Granfondo Maxim Pirard zal de uitdaging trachten te volbrengen op Belgische wegen, en is zeker niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar maakte hij al een tocht van meer dan 1.000 kilometer rond Vlaanderen. Maar ook Quentin Gordon uit Zuid-Afrika heeft de nodige kilometers in de benen. Met daarnaast nog deelnemers uit het Verenigd Koninkrijk en Denemarken, is het achtkoppige deelnemersveld serieus internationaal getint. Als enige vrouw zal de Nederlandse Rianne Hulshof, die in 2020 maar liefst 480 activiteiten opnam op Strava, zeker haar mannetje kunnen staan.

Light-versie

Tijdens het weekend van 10 en 11 april komt FUTURUM ook met een lightversie, genaamd MISSION 48.500. Hiervoor kan iedereen zich aanmelden via de Strava Challenge. Ook voor deze ‘halve’ uitdaging zijn dezelfde basisregels van tel.