Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mis niets van het cross-uitje naar de Verenigde Staten

Na de opening op de Muur is het tijd voor een Amerikaans drieluik.

Voor veel liefhebbers van de cross is het nog een kwestie van wennen. De temperaturen buiten zijn aangenaam voor de tijd van het jaar, dus de blubber en kou die bij de winterse cross passen zijn nog niet in zicht. Bovendien zijn de crossers na de geslaagde openingsmanche op de Muur van Geraardsbergen naar de Verenigde Staten vertrokken. Da’s voor ons (nog?) geen typisch crossdecor.

Toch wordt alles in het werk gesteld om het Amerikaanse crossdrieluik – komend weekend in Waterloo, 21 september in Las Vegas en 24 september in Iowa – de nodige glans te geven. Sven Nys (Telenet-Fidea) ging alvast vooruit naar Waterloo (Wisconsin) om daar de jeugd de kneepjes van het vak te leren. Samen met Sven Vanthourenhout verzorgde hij een clinic. Heel vreemd is dat niet: in Waterloo is het hoofdkwartier van Trek gevestigd.

De Trek CXC Cup op zaterdag 17 en zondag 18 september is goed voor een weekend vol wedstrijdgeweld op hoog niveau. Mathieu van der Poel mag de cross in de States dan links laten liggen, onder meer wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert is er wel bij. Trek zorgt ervoor dat mensen wereldwijd van dit spektakel kunnen meegenieten. Er is op zaterdag en zondag vanaf 18.30 uur een livestream, zodat niemand iets hoeft te missen.

De cyclo-crosswedstrijden om de Trek CXC Cup zijn niet opgenomen in het circuit van de wereldbeker. Die Amerikaanse wedstrijden staan gepland voor 21 en 24 september in achtereenvolgens Las Vegas en Iowa. Daarna keert de cross weer terug naar de Lage Landen (het weekend van 1 en 2 oktober). Wellicht dat de temperaturen dan wat zijn gezakt en de laarzen (bijna) uit de garage gehaald kunnen worden… (foto: Twitter Sven Nys)

Gerelateerde artikels