Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer werkgevers zetten in op vitaliteit personeel met elektrische bedrijfsfietsvloot

Steeds meer werkgevers sporen hun personeel aan om op de fiets naar kantoor te komen. Dat doen zij op allerlei manieren. Bijvoorbeeld met douches op het werk, afgesloten fietsstallingen en laadmogelijkheden voor de e-bikes. Deze stimulans is goed voor de vitaliteit van het personeel, maar loont ook voor de werkgever. Hij geniet fiscaal voordeel (120 procent aftrekbaar, 100 procent op speed pedelecs).

Verder ondersteunt de overheid bedrijven en werknemers door middel van een vergoeding voor bedrijfsfietsen in het woon-werkverkeer. Per afgelegde kilometer in het woon- werkverkeer wordt een vergoeding voorzien van 0,23 euro. Deze is wel begrensd op 100 kilometer per dag. Ook voor beroepsverplaatsingen kan een vergoeding van 0,23 euro per kilometer verstrekt worden.

Meer en meer bedrijven kopen leasingfietsen aan voor hun werknemers. Een bedrijf met zestig werknemers dat vijftien fietsen aanschaft bespaart zo jaarlijks ongeveer 309 euro (*bron www.bikeform.be). Deze fietsen kunnen ook ingebracht worden als aftrek van het bruttoloon.

Fietsvloot
Stromer biedt een overkoepelend platform om een volledige Stromer-vloot te beheren vanuit één centrale beheerder. Zo heeft de beheerder altijd een actueel overzicht van waar de vloot zich bevindt en kan men de status opvolgen per fiets. Daarnaast bieden de handelaars van Stromer interessante leasingpakketten.