Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer buitenlanders dan Belgen ondervinden zelf de Ronde

Alle plaatsen voor We Ride Flanders, de Ronde van Vlaanderen Cyclo, zijn bezet.

De Ronde van Vlaanderen heeft wereldwijd een enorme aantrekkingskracht. Die is zelfs zo groot, dat twee maanden voor vertrek alle zestienduizend tickets voor We Ride Flanders (de Ronde van Vlaanderen Cyclo) zijn vergeven. Dat meldt organisator Golazo. Interessant cijfertje: meer dan de helft bestaat uit buitenlandse inschrijvingen.

Een dag voordat de profs zich op het parcours wagen (zondag 2 april), mogen de recreanten zich uitleven (zaterdag 1 april). Er is een grote groep die de langste afstand van 237 kilometer rijdt, met vertrek in Antwerpen. Ook de nieuwe, vierde afstand van 200 kilometer start tegen zonsopgang op de Sint-Michielskaai. Het vertrek van de 141 en 74 kilometer is als gebruikelijk in Oudenaarde, waar de profs op zondag finishen.

De populairste afstand is en blijft de 141 kilometer. Meer dan 7.500 deelnemers gaan voor deze route, die na vertrek direct de befaamde Vlaamse heuvels opzoekt. De volledige afstand wordt wel steeds populairder. Er zijn nu 5.450 mensen die kiezen voor 237 kilometer en de zestien hellingen, waaronder de Koppenberg, Oude Kwaremont, Muur van Geraardsbergen en Paterberg. De nieuwe afstand van 200 kilometer is goed voor 1.200 deelnemers, 1.800 mensen gaan voor de kortste rit.

Net als tijdens de laatste aflevering, in 2016, zijn er meer buitenlanders dan Belgen ingeschreven. De verhouding in het voordeel van het internationale wielerpubliek is: 8.236 versus 7.764. Het peloton heeft een sterk internationaal karakter, met dit maal liefst 56 nationaliteiten. Er zijn mensen uit Maleisië, Taiwan, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten, Costa Rica en Vaticaanstad die naar Vlaanderen komen voor dit wielerspektakel.