Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Man (67) die jarenlang mountainbiketrails saboteerde loopt zelf in de val

Mountainbikers in de omgeving van Belfast (Noord-Ierland) kunnen opgelucht ademhalen. Een 67-jarige man is aangepakt, nadat hij trails had gesaboteerd. De man, die misschien wel tien jaar ongestoord zijn gang was gegaan, werd op heterdaad betrapt.

Soms zaten er gaten in de paden op Cavehill, soms lagen er ineens grote boomstammen. En vorig jaar nog was er nauwelijks zichtbaar, maar daarmee niet minder scherp visdraad over een trail gespannen. Mountainbikers hadden zich dodelijk kunnen verwonden als het draad niet tijdig was ontdekt.

Voor de lokale mountainbikers was daarmee de maat vol. Zij zamelden geld in voor verborgen camera’s. Dit om meer te weten te komen van de saboteur(s). Al na een week kwam er het eerste bewijs van wat de sporters al langer vermoedden: één of meerdere personen probeerden hen bewust te dwarsbomen.

Toen de mountainbikers de routine van de saboteur(s) door hadden, gingen ze met een handheld camera naar de plek om nog meer bewijs te verzamelen. Het resultaat daarvan is hieronder in een video te zien.

De politie bevestigt in de Noord-Ierse media dat er in juni van dit jaar beelden zijn aangeleverd door verontwaardigde mountainbikers. Een 67-jarige man werd intussen in de kraag gegrepen. Er was onvoldoende bewijs om een 56-jarige man aan te pakken en te vervolgen.