Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

MacAskill doet het ook met een motor

Schotse waaghals ruilt de fiets in voor een motor.

Dacht je dat Danny MacAskill alleen kan stunten met een fiets? Dan heb je het helemaal mis. De Schotse waaghals blijkt zich ook als een vis in het water te voelen als hij met een motor van huis gaat. In de video hieronder is te zien hoe hij samen met zijn neefje Donnie een avontuur beleeft op het Schotse eiland Skye.

MacAskill en z’n familielid trokken naar Beinn na Caillich, een heuvel ten westen van Broadford op het eiland Skye. Ze ligt op 732 meter hoogte. Te zien is hoe de twee mannen zich uitleven onder stormachtige omstandigheden (windkracht 10!). Het is ditmaal niet MacAskill, maar vooral zijn metgezel die enkele gewaagde toeren uithaalt. MacAskill filmt met de GoPro op zijn helm hoe zijn neef enkele gedurfde wheelies op het gesteente uithaalt.

De twee vonden tijdens hun motortocht tijd om even stil te staan op de heuveltop. Deze is bekroond met een steenmannetje. Volgens een plaatselijke legende ligt hier een Noorse prinses begraven, Saucy Mary. Een lezing van het verhaal stelt dat ze er wacht op de terugkeer van haar echtgenoot die er oorlog voerde.  

Gerelateerde artikels