Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Londense wielerevents brachten sinds de Spelen al 176 miljoen euro op

Wielerevenementen in Londen zijn goed voor de economie.

De Olympische Spelen in Londen, in 2012, hebben de Britten bepaald geen windeieren gelegd, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Wielerevents die min of meer zijn voortgekomen uit de organisatie van het olympische toernooi, hebben 149 miljoen pond in de Londense kassa gebracht. Dat is omgerekend ruim 176 miljoen euro.

De evenementen waarover in het onderzoek wordt gesproken zijn de Tour de France, de Tour of Britain, de wereldbeker op de baan en het wereldkampioenschap baanwielrennen. Deze zijn goed voor vele bezoekers, sporters en toeristen die allemaal zorgen voor inkomsten.

Daarnaast is er de Prudential Ride London, een evenement dat deze dagen plaatsvindt in de Engelse hoofdstad. Het evenement bestaat uit een tocht voor recreanten, maar ook uit wedstrijden voor het professionele vrouwen- en mannenpeloton. In totaal komen er volgens de Britten honderdduizend wielrenners (amateurs en profs) en driehonderdduizend kijkers op af. Daarnaast zijn er wereldwijd televisiezenders die aandacht besteden aan Prudential Ride London.

Het evenement is in drie jaar goed voor 53 miljoen pond, volgens BikeBiz. Brian Cookson (UCI) is tevreden met de cijfers die hij onder ogen heeft gekregen, zo laat hij blijken in Britse media. “De erfenis van de Olympische Spelen is duidelijk zichtbaar in Londen, in het bijzonder op wielergebied. Wielrennen en fietsen wordt niet alleen gezien als profsport, maar ook als een leuke vrijetijdsbesteding en een manier om je te verplaatsen.”

Gerelateerde artikels