Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Live: de laatste rit van Mike Hall

Mike Hall is bezig aan zijn laatste rit. De as van de ultrarenner, die overleed tijdens de Indian Pacific Wheel Race, is onderweg naar Abbeycwmhir in Wales, de plek waar hij met zijn partner Anna woonde. Uiteraard gaat de laatste reis per fiets.

Hall, geboren in het Britse Harrogate, kwam eind maart te overlijden na een botsing met een auto in Canberra. De plotselinge dood had een enorme impact. Niet alleen op de nabestaanden, maar ook op de community van ultra-atleten. Daar was hij een graag geziene gast. Hall stond bij velen bekend als oprichter van de Trans Continental Race. Dat ultra-event gaat dit jaar ondanks de miserie gewoon door (28 juni).

Sinds het overlijden van Hall hebben sporters meermaals een eerbetoon aan hem gebracht. Ook dit weekend is er weer van alles te doen. Vrienden van Hall zijn op het idee gekomen om de as per fiets naar Abbeycwmhir te brengen. Inmiddels zijn zij onderweg. Via Trackleaders.com is de afscheidsrit te volgen. Fietsers en bekenden uit het ultracircuit zijn uitgenodigd om een stuk van de route naar Wales mee te fietsen. Via de tracker is goed te volgen hoe ver de rit is gevorderd. Zaterdag is er een fietstocht van 36 kilometer in het gebied waar Hall graag reed.

Gerelateerde artikels