Deel dit artikel:

Lindemans Lambic Tour: vertier op Autoloze Zondag

De inschrijvingen voor de Lindemans Lambic Tour (zondag 19 september) zijn geopend. Dit fiets- en wandelevenement is een initiatief van Brouwerij Lindemans. Hiermee wil de brouwerij mensen meer bewust maken van duurzame alternatieven voor de auto.

Het event wordt traditiegetrouw gehouden op Autoloze Zondag, al sinds 2015. Brouwerij Lindemans doet dat omdat ze erg afhankelijk is van de luchtkwaliteit en de natuurlijke wilde gisten om de typische lambiekbieren te kunnen brouwen. Vanwege het coronavirus ging de Lindemans Lambic Tour vorig jaar niet door. Nu kan het wel weer. Tijdens de laatste editie, in 2019, bezochten ongeveer duizend bezoekers de Lindemans Lambic Tour.

Nieuw aan de Lindemans Lambic Tour 2021 is de toevoeging van drie nieuwe routes. Bij de vorige edities was er telkens slechts één enkele route, bij de komende editie kunnen de deelnemers kiezen tussen vier bewegwijzerde routes: twee voor fietsers en twee voor wandelaars. De klassieke fietsroute start zowel vanuit de brouwerij als in Brussel. Deze fietstocht laat onder andere de mooiste art-nouveau-architectuur en de groene longen van onze hoofdstad zien.

De drie nieuwe tochten, waarvan twee wandeltochten en één fietstocht, starten enkel aan de brouwerij en gaan door de groene Zennevallei en het Pajottenland, de bakermat van de wilde gisten die de Lindemans lambiekbieren hun specifieke smaak geven. Via deelname aan de Pajottenland-routes van de Lindemans Lambic Tour heb je op vertoon van je polsbandje toegang tot de Museumtuin in het domein van Gaasbeek. Er zijn beperkte rondleidingen in de Museumtuin. Meer informatie volgt op www.lindemanslambictour.be. De wandelroutes gaan door de domeinen van Gaasbeek en van Groenenberg.

Wie van al dat fietsen en wandelen dorst krijgt, kan zowel aan de brouwerij in Vlezenbeek als in Brussel genieten van verfrissende Lindemans lambiekbieren. Inschrijven kan via www.lindemanslambictour.be. Vooraf inschrijven kost 5 euro, ter plaatse is dat 7 euro. In beide gevallen zijn de verzekering, de routemap, een gratis consumptie en een cadeautje inbegrepen.